• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par rīcību ar mantu un finansēm Vecumnieku novadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2009., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190213

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta Kanceleja: Par kancelejas budžetu no 2007. līdz 2009.gadam

Vēl šajā numurā

03.04.2009., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par rīcību ar mantu un finansēm Vecumnieku novadā

 

Valsts kontrole (VK) revīzijā konstatējusi, ka Vecumnieku novadu veidojošo sešu pašvaldību (Bauskas rajona Vecumnieku, Bārbeles, Stelpes un Skaistkalnes pagastu, kā arī Aizkraukles rajona Kurmenes un Valles pagastu) rīcība ar mantu un finanšu līdzekļiem neatbilst vairāku normatīvo aktu prasībām.

Analizējot pašvaldību rīkotos iepirkumus, Valsts kontrole konstatējusi, ka 75 no 116 pārbaudītajiem iepirkumiem tās veikušas, neievērojot normatīvo aktu prasības.

Vismaz 14 iepirkumi par kopējo summu Ls 63 000 ir veikti, nepiemērojot iepirkuma procedūras. 10 no šiem iepirkumiem ir veikusi Bārbeles pagasta pašvaldība.

Izsludinot iepirkumus, nav izstrādātas tehniskās specifikācijas un nav konkretizētas pasūtītāja vajadzības aptuveni pusei jeb 32 iepirkumiem par Ls 150 000.

27 pārbaudītajos iepirkumos par kopējo summu Ls 608 000 lēmumi ir pieņemti, nenodrošinot Publisko iepirkumu likumā noteikto minimālo iepirkuma komisijas locekļu skaitu un piedaloties personām, kuras nav pilnvarotas veikt iepirkumus.

Revīzijā konstatēts, ka pašvaldības nav ievērojušas likuma “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” prasības un ir ignorējušas aizliegumu nodot pašvaldības mantu bezatlīdzības lietošanā. Nav noslēgti nomas līgumi un nav noteikta un iekasēta nomas maksa par fiziskajām personām lietošanā nodotiem zemesgabaliem 189,68 ha platībā.

Trīs pašvaldības (Skaistkalnes, Bārbeles un Valles) nav ievērojušas normatīvo aktu prasības un nav iekasējušas nekustamā īpašuma nodokli par iznomātiem zemesgabaliem un nedzīvojamām telpām.

Piemēram, vienā no šīm pašvaldībām (Skaistkalnē) nav iekasēts nekustamā īpašuma nodoklis par iznomātiem 30 zemesgabaliem, kuru kopējā platība ir 26,51 ha.

Valsts kontrole arī konstatējusi, ka, plānojot un apstiprinot 2007. un 2008.gada budžetu, piecas no pārbaudītajām pašvaldībām (Bārbeles, Stelpes, Skaistkalnes, Kurmenes un Valles) nav nodrošinājušas pašvaldību budžeta izstrādāšanas un izpildes atklātību un caurskatāmību.

Izstrādājot budžetu, šīs pašvaldības ir ignorējušas likuma “Par pašvaldību budžetiem” nosacījumus un nav gatavojušas paskaidrojuma rakstus ar informāciju par pašvaldību uzdevumiem, katra finansējuma mērķi un apjomu. Turklāt, izdarot budžeta grozījumus, konkrētās pašvaldības to nav veikušas atbilstoši ieņēmumu izmaiņām vai arī ir veikušas, neievērojot normatīvajos aktos noteikto kārtību.

Par revīzijā atklāto VK informēs prokuratūru. Katrai pašvaldībai sniegti četri ieteikumi, kuri jāievieš līdz 2009.gada 1.oktobrim.

Revīzija Vecumnieku novadu veidojošajās pašvaldībās veikta par laika periodu no 2007.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 1.jūlijam.

 

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!