• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanos Eiropas zivsaimniecības atbalstam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.04.2009., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190206

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par prioritāriem maksājumiem lauksaimniekiem aprīlī

Vēl šajā numurā

03.04.2009., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanos Eiropas zivsaimniecības atbalstam

 

Zemkopības ministrija (ZM) atgādina, ka Lauku atbalsta dienestā (LAD) turpina pieņemt projektu iesniegumus atbalstam zivsaimniecībā un 6.aprīlī noslēgsies projektu iesniegumu pieņemšana attiecīgās kārtas Rīcības programmas Eiropas Zivsaimniecības fonda atbalsta ieviešanai Latvijā 2007.–2013.gadam pasākumos “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos”, “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde un mārketings” un pasākuma ““Kopīgas rīcības pasākumi” aktivitātē “Investīcijas ražošanas, pārstrādes vai mārketinga iekārtās un infrastruktūrā”.

Pasākuma “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos” projektu iesniegumi sagatavojami saskaņā ar MK 2008.gada 21.aprīļa noteikumiem Nr.298 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursa veidā lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 1.aprīļa MK noteikumiem Nr.240 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Investīcijas akvakultūras uzņēmumos” ar grozījumiem š.g. 27.janvārī – MK noteikumi Nr.68.

Šā pasākuma mērķis ir modernizēt akvakultūras uzņēmumus un uzlabot to darbību, attīstīt tradicionālās akvakultūras metodes, attīstīt jaunu un īpaši pieprasītu ūdensdzīvnieku sugu audzēšanu, kā arī īstenot tādas akvakultūras metodes, kas būtiski samazina negatīvu ietekmi uz vidi. Atvērtajā projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā ir pieejams publiskais finansējums 2 000 000 latu.

Atbalsta pretendents var būt komersants, kas ir atzīts akvakultūras nozares uzņēmums, vai līdz 2008.gada 1.augustam Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) reģistrējies akvakultūras uzņēmums vai cits komersants, kas pēc projekta īstenošanas veiks atzīšanas procedūru un saņems PVD atzīšanas apliecību saskaņā ar Ministru kabineta (MK) 2008.gada 2.jūnija noteikumiem Nr.400 “Veterinārās prasības akvakultūras dzīvniekiem, no tiem iegūtiem produktiem un to apritei, kā arī atsevišķu akvakultūras dzīvnieku infekcijas slimību profilaksei un apkarošanai”.

Projektu iesniegumi jāiesniedz Lauku atbalsta dienesta reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs pēc atbalsta pretendenta juridiskās adreses.

Pasākuma “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde un mārketings” projektu iesniegumi gatavojami saskaņā ar 2008.gada 21.aprīļa Ministru kabineta noteikumiem Nr.298 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursa veidā lauku un zivsaimniecības attīstībai” un 2008.gada 1.aprīļa Ministru kabineta noteikumiem Nr.241 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Zvejas un akvakultūras produktu apstrāde”” ar grozījumiem š.g. 27.janvārī – MK noteikumi Nr.87.

Pasākuma mērķis ir palielināt zvejas un akvakultūras produktu pievienoto vērtību, paaugstināt darba drošību un darba ražīgumu, samazināt negatīvu ietekmi uz vidi, nodrošināt produktu kvalitāti, tai skaitā samazināt kaitīgas vielas zivju produktos, kā arī ražot jaunus produktus un izmantot zivju apstrādes blakusproduktus un atkritumus. Projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā pieejamais publiskais finansējums ir 4 000 000 latu.

Atbalsta pretendents var būt PVD atzīts zivju apstrādes uzņēmums, blakusproduktu aprites uzņēmums, kas nodarbojas ar zivju blakusproduktu vai atkritumu pārstrādi, reģistrēta fiziska vai juridiska persona, kas mājas apstākļos ražo zvejas produktus, vai komersants, kurš pēc projekta īstenošanas veic attiecīgo normatīvajos aktos noteikto atzīšanas procedūru PVD.

Projektu iesniegumi jāiesniedz Lauku atbalsta dienesta centrālajā iestādē Rīgā, Republikas laukumā 2.

Savukārt aktivitātes “Investīcijas ražošanas, pārstrādes vai mārketinga iekārtās un infrastruktūrā” projektu iesniegumi sagatavojami saskaņā ar MK 2008.gada 21.aprīļa noteikumiem Nr.298 “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursa veidā lauku un zivsaimniecības attīstībai” un MK 2008.gada 11.novembra noteikumiem Nr.937 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība zivsaimniecības attīstībai atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā aktivitātei “Investīcijas ražošanas, pārstrādes vai mārketinga iekārtās un infrastruktūrā””.

Pasākuma mērķis ir atbalstīt investīcijas ražošanas, pārstrādes vai mārketinga iekārtās un infrastruktūrā, kuru ieviešanas rezultāts ir pieejams plašākam zivsaimniecības nozares pārstāvju lokam, salīdzinot ar pasākumiem, ko parasti savu interešu īstenošanai veic komersanti. Projektu iesniegumu pieņemšanas kārtā pieejams publiskais finansējums ir 2 000 000 latu.

Atbalsta pretendents var būt biedrība, kas vismaz trīs gadus pirms projekta iesnieguma iesniegšanas reģistrēta saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likumu un kurā ne mazāk kā piecu biedru komercdarbības joma ir zvejniecība, akvakultūra vai zivju, vēžveidīgo un mīkstmiešu pārstrāde un konservēšana, vietējā pašvaldība vai valsts iestāde. Projekta ietvaros atbalsta investīcijas būvniecībā, rekonstrukcijā vai pamatlīdzekļu iegādē un uzstādīšanā, kuras iespējams izmantot plašākam komersantu lokam.

Projekta iesniegumi jāiesniedz Lauku atbalsta dienesta reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs pēc atbalsta pretendenta juridiskās adreses.

Iepriekšminētajos pasākumos kārtās iesniegto projektu iesniegumu projektu īstenošanas beigu datums ir divu gadu laikā no līguma noslēgšanas dienas starp atbalsta pretendentu un Lauku atbalsta dienestu.

Precīzāka informācija par pasākumiem un atbilstošajiem normatīvajiem aktiem atrodama ZM interneta mājaslapas www.zm.gov.lv sadaļā Zivsaimniecība. Projektu iesniegumu veidlapas un metodiskie norādījumi to aizpildīšanai ir pieejami LAD mājaslapā: www.lad.gov.lv.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!