• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par valsts budžeta grozījumu izstrādes grafiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2009., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190116

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 31.martā

Vēl šajā numurā

02.04.2009., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta grozījumu izstrādes grafiku

 

Ministru kabinets otrdien, 31.martā, vienojās par valsts budžeta 2009.gadam grozījumu izstrādes grafiku, uzdodot ministrijām un citām centrālajām iestādēm līdz 17.aprīlim sagatavot priekšlikumus budžeta izdevumu konsolidācijai vidējā termiņā. Sasniedzamais mērķis 2011.gadā ir budžeta deficīts ne lielāks par 3% no iekšzemes kopprodukta.

Ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm Finanšu ministrijai (FM) jāsniedz priekšlikumi par izmaiņām to īstenotajās nozaru politikās, par struktūru optimizēšanu, veicot padotības iestāžu apvienošanu, reorganizēšanu, pievienošanu vai likvidēšanu. Tāpat konkrēti priekšlikumi jāsagatavo par strādājošo skaita samazināšanu, tai skaitā veicot strukturālās reformas, kā arī par iespējām optimizēt budžeta programmas.

Finanšu ministrs Einars Repše uzsver: “Ņemot vērā to, ka tā sauktajos treknajos gados mēs dzīvojām izšķērdīgi un ignorējām brīdinājumus par to, ka ir jāveido uzkrājumi vai vismaz jāsabalansē valsts budžets, turpinot dzīvot pāri saviem līdzekļiem, šodien jāveic būtiskas strukturālas reformas publiskajā sektorā. Tādēļ nozaru ministriem budžeta grozījumu sagatavošana jāveic ar maksimālu atbildības sajūtu, lai valsts varētu arī turpmāk saņemt starptautisko aizdevumu.”

Atbilstoši precizētajam valdības protokollēmumam plānots, ka izdevumi atlīdzībai vidēji tiks samazināti par 20%. Pārējiem izdevumiem tiks izstrādāti trīs scenāriju varianti, piemērojot tiem 20%, 30% un 40% samazinājumu. Priekšlikumi par izdevumu samazinājumu jāsniedz, aprēķinot no 6 mēnešiem plānotā vidējā finansējuma.

Valdība vienojās, ka samazinājumam netiek pakļauti izdevumi kārtējiem maksājumiem Eiropas Kopienas budžetā, izdevumi valsts parāda apkalpošanai, izdevumi no maksas pakalpojumiem un citiem pašu ieņēmumiem, budžeta savstarpējie transferti, kā arī izdevumi ES politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu īstenošanai (izņemot atlīdzību ES fondu tehniskās palīdzības projektos).

Laikā no 22.aprīļa līdz 5.maijam FM kopīgi ar iesaistītajām pusēm izvērtēs sniegtos priekšlikumus. Paredzams, ka FM informēs Ministru kabinetu par iestāžu iesniegtajiem priekšlikumiem 12.maijā.

Vienlaikus valdība uzdeva FM divu nedēļu laikā izstrādāt un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par centralizētas valsts īpašumu apsaimniekošanas sistēmas izveidošanu. Tāpat ministrijām un citām centrālajām iestādēm jāizvērtē iespēja izveidot centralizētas grāmatvedības un personāla vadības sistēmas, likvidējot attiecīgās atbalsta funkcijas padotības iestādēs.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!