• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par risinājumiem situācijas stabilizēšanai izglītībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.04.2009., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190113

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par Latvijas atbalstu Afganistānas stabilizācijā un attīstībā

Vēl šajā numurā

02.04.2009., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par risinājumiem situācijas stabilizēšanai izglītībā

 

Vakar, 1.aprīlī, pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska iniciatīvas notika saruna ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāju Astrīdu Harbacēviču, LIZDA priekšsēdētājas vietnieku Jāni Krastiņu un LIZDA Rīgas pilsētas arodorganizācijas priekšsēdētāju Ligitu Semjonovu. Sakarā ar 2.aprīlī plānoto Ministru prezidenta darba vizīti Igaunijas Republikā un vienlaikus notiekošo izglītības darbinieku protesta gājienu Rīgā, V.Dombrovskis vēlējās savlaicīgi pārrunāt pedagogu pamatprasības un iespējamos risinājumus situācijas stabilizēšanai izglītībā pirms gaidāmās valsts budžeta izdevumu daļas samazināšanas.

Ministru prezidents sarunā izklāstīja valdībā akceptētos budžeta izdevumu daļas samazināšanas scenārijus, kā arī valsts ekonomikas stabilizācijas stratēģiju, kas paredz līdz 2011.gadam sasniegt budžeta deficītu 3% līmenī, izpildīt Māstrihtas kritērijus un pievienoties eirozonai.

 “Šobrīd es saredzu tikai vienu iespēju – apzināties situācijas nopietnību valsts budžetā, vienoties par mērķi, uz kuru ejam, lai valsti izvestu no krīzes, un samazināt budžeta izdevumu daļu tādā apjomā, lai saņemtu Starptautiskā valūtas fonda aizdevumu. Cita scenārija šobrīd nav,” atzina Ministru prezidents, uzsverot, ka izdevumu daļas samazināšana skars visas nozares, bet konkrēti samazinājuma skaitļi būs zināmi tikai pēc tam, kad nozaru ministrijas būs iesniegušas savu redzējumu par strukturālām izmaiņām un iespējamiem izdevumu daļas ietaupījumiem. Šāds uzdevums ministrijām jāveic tuvāko divu nedēļu laikā.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atbalsta Eiropas struktūrfondu līdzekļu piesaistīšanu skolotāju tālākizglītošanas projektiem, kas vienlaikus varētu sniegt divkāršu efektu – skolotāji varētu papildināt zināšanas un paplašināt apmācību iespēju spektru, kā arī saņemtu stipendijas, kas ļautu kompensēt budžeta samazinājuma rezultātā zaudētos līdzekļus. Ministru prezidents izteica atbalstu jauno izglītības standartu ieviešanas pārcelšanai un skolu akreditācijas procesu pagarināšanai, kontrolējošo institūciju skaita un birokrātiskā sloga samazināšanai skolām, kas arī ļautu ietaupīt resursus situācijā, kad kritiski jāsamazina budžeta izdevumi.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!