• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par valsts pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2009., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190029

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 31.martā

Vēl šajā numurā

01.04.2009., Nr. 51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par valsts pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns aicina diskusijās par budžeta izdevumu samazināšanu izvērtēt plānoto pasākumu ietekmi uz reģioniem, nepieļaujot valsts pakalpojumu pieejamības pasliktināšanos iedzīvotājiem.

“Lemjot par izdevumu samazināšanu, atsevišķas valsts iestādes diemžēl izvēlas vieglāko ceļu un izšķiras par reģionālo struktūrvienību slēgšanu. Tā vietā būtu mērķtiecīgi jāplāno savas darbības optimizācija ar mērķi saglabāt iedzīvotājiem ērtu valsts pakalpojumu pieejamību,” uzsver reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs.

E.Zalāns ir saņēmis informāciju no vairākām pašvaldībām, kas vērš uzmanību uz to, ka tiek plānota atsevišķu valsts iestāžu reģionālo nodaļu slēgšana. Vienlaikus pašvaldības bažījas, vai šāda rīcība ir pamatota, neveicot strukturālas pārmaiņas valsts pārvaldes sistēmā kopumā un neizvērtējot, kā tas ietekmēs iedzīvotāju iespējas saņemt valsts pakalpojumus.

Piemēram, Latgales plānošanas reģions iebilst pret plāniem par Valsts ieņēmumu dienesta un Sabiedrisko pakalpojumu regulatora reģionālo struktūrvienību likvidēšanu.

Pēc E.Zalāna aicinājuma, valdība noteikusi, ka ministrijām, izvērtējot valsts budžeta līdzekļu papildu ietaupīšanas iespējas nozarē un valstī kopumā, jāņem vērā, kādu ietekmi plānotie pasākumi atstās uz reģioniem.

Ministrs uzskata, ka valsts iestāžu reģionālo struktūrvienību optimizēšanai jānotiek līdztekus ar reģionālo reformu jeb apriņķu veidošanu. Likumprojektu par apriņķu veidošanu E.Zalāns izskatīšanai valdībā iesniegs līdz maijam.

Reģionu veidošanas procesā būs jālemj arī par valsts pārvaldes funkciju nodošanu reģionu pārziņā, vienlaikus ar e-pārvaldes risinājumu palīdzību nodrošinot iedzīvotājiem kvalitatīvus un pieejamus valsts pakalpojumus.

Lai apkopotu reģionu viedokļus par iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu valsts pakalpojumu pieejamību, ministrs nākamnedēļ uz tikšanos aicinās plānošanas reģionu vadītājus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!