• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par uzņēmēju iesaistīšanu lēmumu pieņemšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2009., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189974

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

31.03.2009., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par uzņēmēju iesaistīšanu lēmumu pieņemšanā

 

27.martā finanšu ministrs Einars Repše tikšanās laikā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) vadību vienojās par abu pušu nākotnes sadarbības principiem. Ministrs pauda konceptuālu atbalstu, ka starp Finanšu ministriju un LTRK tuvākajā laikā tiks noslēgts sadarbības līgums, kas paredz uzņēmēju ciešāku iesaistīšanu ministrijas tiesību aktu gatavošanas procesā.

 “Esmu gandarīts par uzņēmēju gatavību iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesā, jo Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji var mums palīdzēt rast risinājumus tautsaimniecības atveseļošanai, ražošanas atjaunošanai, jaunu darba vietu radīšanai, kā arī sniegt kompetentu ekspertīzi valsts pārvaldes birokrātijas un izdevumu samazināšanā un tās efektivitātes palielināšanā,” uzsvēra ministrs, piebilstot, ka privātajam sektoram un valsts pārvaldei ir kopīgs mērķis – uzlabot valsts ekonomisko situāciju.

Tikšanās laikā E.Repše uzsvēra, ka iepriekšējos gados netika veiktas pilnvērtīgas valsts pārvaldes reformas, tādēļ viens no viņa svarīgākajiem mērķiem ir panākt būtiskas strukturālās reformas publiskajā sektorā, kā arī mazināt birokrātijas slogu, lai nodrošinātu efektīvu un profesionālu pārvaldi, ka arī atgūtu sabiedrības uzticību valstij.

Tāpat tikšanās laikā ministrs sniedza konceptuālu atbalstu biedrības priekšlikumiem, kas pilnveidotu Eiropas Savienības (ES) fondu apgūšanas procesu, lai pielāgotu atbalsta programmas atbilstoši pašreizējai ekonomiskajai situācijai, priekšroku dodot ekonomiku stimulējošiem pasākumiem, kā arī norādīja, ka 2009.gada budžeta grozījumos tiks paredzēts papildu finansējums, lai nodrošinātu ES fondu atbalstāmo aktivitāšu virzību.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!