• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu prezidentu tikšanos Lietuvā un Baltijas valstu 5.gadadienas NATO svinībām Šauļos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2009., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības un ASV attiecību tālāko uzlabošanu

Vēl šajā numurā

31.03.2009., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu prezidentu tikšanos Lietuvā un Baltijas valstu 5.gadadienas NATO svinībām Šauļos

 

SAULI18.JPG (43516 bytes)
Attēlā: Lietuvas prezidents Valds Adamkus, Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess (centrā) iestāšanās NATO 5.gadadienas svinībās Šauļos
Foto: Toms Kalniņš, VPK

 

27.martā Valsts prezidents Valdis Zatlers devās darba vizītē uz Lietuvu, kur notika ikgadējā triju Baltijas valstu prezidentu tikšanās. Pēc tam Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu vadītāji kopā piedalījās Baltijas valstu dalības NATO 5.gadadienas svinībās Šauļos.

Tikšanās nobeigumā visi trīs prezidenti bija vienisprātis, ka šī bija viena no labākajām sarunām, kas apliecina Baltijas valstu solidaritāti un draudzīgās attiecības. Šajā tikšanās reizē tika pārrunātas enerģētikas aktualitātes, īpašu uzmanību pievēršot kopējā elektrības piegādes tīkla jautājumiem. Tāpat liela vērība tika veltīta NATO priekšā stāvošā samita darba kārtības jautājumiem un reģiona ekonomiskajiem izaicinājumiem.

Pēc tikšanās V.Zatlers uzsvēra, ka šobrīd ir īpaši svarīgi pēc iespējas ātrāk izveidot vienotu Baltijas un Ziemeļvalstu enerģētikas tirgu ar skaidriem un visām pusēm izdevīgiem noteikumiem. Valsts prezidents arī atzīmēja, ka būtiski ir projektu realizēt tā, lai, izmantojot elektrības kabeli, nerastos nekādas problēmas.

Dalības NATO 5.gadadienas svinību laikā Baltijas valstu prezidenti nolika ziedus Lietuvas Brīvības cīnītāju memoriālā Minaiču ciematā, pieminot Otrā pasaules karā kritušos. Pēc tam Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu prezidenti devās uz Šauļu militāro lidostu, kur tika iepazīstināti ar NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas kārtību un patrulēšanas misiju gaitu pēdējos piecos gados. Tāpat valstu prezidentiem un viesiem bija iespēja vērot paraugdemonstrējumus un iznīcinātāju F-16 pacelšanos, dodoties patrulēt Baltijas gaisa telpā.

Sniedzot savu vērtējumu par redzēto Lietuvas Gaisa spēku bāzē, V.Zatlers atzīmēja, ka mums ir jāsvin gan dalības NATO 5.gadadiena, gan NATO 60.jubileja. “NATO ir visveiksmīgākā kolektīvās drošības organizācija pasaulē. Katra tās paplašināšanās ir nodrošinājusi vairāk drošības pasaulē,” uzsvēra V.Zatlers.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!