• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautiskā aizdevuma saistību izpildi un Latvijas budžeta veidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.2009., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par vietējo uzņēmumu konkurētspēju

Vēl šajā numurā

27.03.2009., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautiskā aizdevuma saistību izpildi un Latvijas budžeta veidošanu

 

Vakar, 26.martā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) tehniskās palīdzības misijas vadītāju Marku Grifitu un Eiropas Komisijas misijas vadītāju Elenu Floresu.

Puses pārrunāja SVF un Latvijas valdības memoranda izpildi un pasākumus tālākā finansējuma saņemšanai. Kā norādīja V.Dombrovskis: “Šobrīd Latvijai ir jāpaveic vairāki svarīgi mājas darbi pirms nākamā starptautiskās palīdzības maksājuma saņemšanas, kas paredzēts šā gada jūnijā. Pirmām kārtām ir jāizstrādā budžeta grozījumi, samazinot valsts izdevumus.”

Sarunās tika uzsvērts, ka izdevumu samazināšanai ir jāatspoguļo strukturālās reformas budžeta izdevumos, nevis mehāniska izdevumu samazināšana.

Strukturālās reformas tiks veiktas, turpinot iesākto funkcionālo auditu valsts pārvaldē ar mērķi apvienot funkcijas un novērst to dublēšanos. Reformas nepieciešamas veselības, izglītības, kā arī iekšlietu un citās jomās. Priekšlikumu izstrāde strukturālo reformu veikšanai notiks sadarbībā ar Pasaules banku un starptautiskajiem partneriem.

V.Dombrovskis informēja, ka budžeta reformu mērķis ir stimulēt ekonomiku un panākt, lai valsts budžeta bilance ir atbilstoša kritērijiem, kas jāizpilda, lai iestātos eirozonā.

Jāizstrādā ilgtspējīga budžeta stratēģija, kas nodrošinātu budžeta deficīta samazināšanu līdz 3% no IKP 2011.gadā, ļaujot Latvijai pievienoties eirozonai. Sarunu laikā tika atzīts, ka Latvijas pievienošanās eirozonai ir tieši saistīta ar lata kursa stabilitāti.

Budžeta grozījumu izstrādes gaitā Latvija sadarbosies ar starptautiskajiem ekspertiem, izvērtējot risinājumus un nesasteidzot lēmumu pieņemšanu. Mēneša laikā tiks izstrādāti priekšlikumi, kā nodrošināt makroekonomiskās stabilizācijas plānā izvirzītos mērķus.

SVF tehniskās palīdzības misijas vadītājs M.Grifits tikšanos ar Latvijas amatpersonām novērtēja kā produktīvu, uzsverot, ka ir pārliecināts par Latvijas puses apņēmību īstenot reformas.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis informēja, ka šīs lielā mērā bija iepazīšanās sarunas, tāpēc netika diskutēts par konkrētiem budžeta deficīta apmēriem.

 

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!