• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs: - tiekoties ar Dānijas ārlietu ministru - tiekoties ar Norvēģijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.1999., Nr. 220 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18978

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tautas partijas un Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK vienošanās par kopīgu rīcību

Vēl šajā numurā

06.07.1999., Nr. 220

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— tiekoties ar Dānijas ārlietu ministru

Piektdien, 2.jūlijā, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Dānijas Karalistes ārlietu ministru Nilu Helvegu Petersenu.

"Esam gandarīti par Dānijas patieso ieinteresētību un atvērtību sadarbībai ar Latviju," pieņemdams oficiālā vizītē Latvijā ieradušos Dānijas Karalistes ārlietu ministru, teica Saeimas priekšsēdētājs.

Pārspriežot Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā, Saeimas priekšsēdētājs informēja, ka Latvijas uzdevums ir parādīt savu noturīgo progresu ES dalībvalstīm. Latvijas un ES likumdošanas salīdzināšanas process līdz šīm risinājies veiksmīgi.

Pārrunājot sabiedrības integrācijas procesu, J.Straume informēja N.H. Petersenu par darbu pie Valsts valodas likuma, kas ir sagatavots trešajam lasījumam un atbilst EDSO rekomendācijām. Likumprojekta kvalitātes uzlabošanā ir palīdzējušas atkārtotas konsultācijas ar EDSO ekspertiem, atzīmēja J.Straume.

N.H. Petersens augstu novērtēja Latvijas un Dānijas savstarpējās attiecības un Latvijas ekonomiskos rādītājus . "Latvija atrodas mūsu redzeslokā, un mēs strādājam, lai Helsinku sanāksmē Latvija tiktu uzaicināta uz sarunām par iestāšanos ES," atzīmēja viesis. Dānijas ārlietu ministrs izteica bažas par Valsts valodas likumu, kas varētu radīt problēmas, uzsākot sarunas par iestāšanos ES, un ieteica nesteidzināt šī likuma pieņemšanu.

Tikšanās laikā runāts arī par Latvijas attiecībām ar Krieviju un Krievijas un NATO attiecībām pēc Kosovas krīzes atrisinājuma.

 

— tiekoties ar Norvēģijas vēstnieku

Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume 2.jūlijā tikās ar Norvēģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Herbertu Linderu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar Valsts valodas likuma pieņemšanu un Saeimas priekšsēdētāja iespējamo vizīti Norvēģijā.

Saeimas priekšsēdētājs informēja viesi, ka šonedēļ Latvijas parlamentā paredzētas vairākas ārkārtas plenārsēdes, kuru laikā deputāti plānojuši izskatīt vairākus likumprojektus, tostarp arī Valsts valodas likumu trešajā, galīgajā lasījumā. Atbildot uz Norvēģijas vēstnieka jautājumu, vai iespējams, ka valodas likums tiks pieņemts jau šonedēļ, J.Straume pastāstīja, ka to prognozēt ir ļoti grūti — vairākos būtiskos jautājumos deputātiem ir diametrāli pretēji viedokļi. Tomēr, ja izdosies panākt vienošanos par Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas izstrādātajiem priekšlikumiem, likums varētu tikt pieņemts. Saeimas priekšsēdētājs arī uzsvēra, ka situāciju būtiski sarežģī starptautiskais spiediens, kas tiek izdarīts uz Latviju jautājumā par atsevišķām Valsts valodas likuma normām.

H. Linders nodeva Saeimas priekšsēdētājam Norvēģijas parlamenta spīkera ielūgumu apmeklēt Norvēģiju jau šā gada rudenī. Abas puses bija vienisprātis, ka šāda vizīte sekmēs Latvijas un Norvēģijas parlamentāro kontaktu nostiprināšanos un tālāko attīstību.

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!