• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tautas partijas un Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK vienošanās par kopīgu rīcību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.07.1999., Nr. 220 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18977

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta Komitejas 5. jūlija sēdē

Vēl šajā numurā

06.07.1999., Nr. 220

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tautas partijas frakcijā un Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcijā

Tautas partijas un Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK vienošanās par kopīgu rīcību

Ņemot vērā finansu un tautsaimniecisko krīzi, kāda veidojas valstī, un apzinoties pašreizējā Ministru prezidenta nespēju realizēt valsts un tautas ilgtermiņa interesēm atbilstošu izpildvaru, Saeimā pārstāvētās partijas — Tautas partija un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK — vienojas par kopīgu rīcību ar mērķi radīt pamatu krīzes pārvarēšanai un stabilitātes nodrošināšanai valstī.

Parakstot šo vienošanos, partijas apņemas Latvijas politikā iedzīvināt un saglabāt to augsto morāles principu un politiskās atbildības ievērošanu, kas Valsts prezidenta vēlēšanās padarīja neiespējamus korupcijas un šauru partijisku interešu īstenošanas mēģinājumus.

Šīs vienošanās pamatā ir kopīga izpratne par nepieciešamību veidot Latviju kā nacionālu un demokrātisku valsti, tostarp negrozīt Pilsonības likumu 7.Saeimas pilnvaru laikā, īstenot naturalizācijas gaitas stingru pārraudzību, kā arī saglabāt vēlēšanu tiesības Saeimas un pašvaldību vēlēšanās tikai Latvijas pilsoņiem.

Tautas partija un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK vienojas par to, ka visdrīzākajā laikā Latvijā ir nepieciešama tāda valdība, kas spēj atrisināt šādus galvenos uzdevumus:

1) novērst tautsaimniecības un finansu krīzi, tajā skaitā iespējamo pensiju sistēmas sabrukumu, un nodrošināt lata stabilitāti;

2) izveidot taupīgu valsts un pašvaldību pārvaldi, samazinot pieaugošo valsts līdzekļu tēriņu;

3) pieņemt un iedzīvināt likumu par valsts valodu, veidojot vidi, kur latviešu valoda kļūtu par nepieciešamību, aizstāvot un izskaidrojot mūsu valsts valodas politiku starptautiskajās institūcijās;

4) pārtraukt izglītības sistēmas degradāciju, ko apliecinājusi arī vairāku tūkstošu skolēnu padarīšana par ķīlniekiem pērkamu ierēdņu rokās, nodrošināt stingru valodas politikas realizāciju izglītībā atbilstoši pašlaik spēkā esošajam izglītības likumam;

5) ar savu rīcību nepārprotami apliecināt Latvijas virzību uz Eiropas Savienību un NATO;

6) iedibināt skaidru lauksaimniecības politiku saskaņā ar Eiropas Savienības lauksaimniecības politikas pamatnostādnēm;

7) pabeigt valsts un pašvaldību dzīvojamā fonda un uzņēmumu privatizāciju.

Tautas partija un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK 7.Saeimas pilnvaru laikā apņemas kopīgi veicināt Latvijas attīstību, nodrošināt rīcības precīzu saskaņošanu un savstarpēji panākto vienošanos atbildīgu izpildi.

Tautas partija un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK aicina citas partijas līdzdarboties šīs vienošanās programmatisko principu un mērķu īstenošanā.

Tautas partijas priekšsēdētājs

Andris Šķēle

Tautas partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētājs

Gundars Bērziņš

Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs

Māris Grīnblats

Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs

Andrejs Požarnovs

 

1999.gada 3.jūlijā Rīgā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!