• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2009. gada 12. marta sēdes stenogramma (sākums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2009., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189374

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par politisko reklāmu un vēlēšanu sistēmas pilnveidošanu

Vēl šajā numurā

19.03.2009., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2009. gada 12. marta sēdes stenogramma (sākums)

 

Stenogramma — Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas redakcijā

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sākam Saeimas 2009.gada 12.marta sēdi.

Pirms mēs sākam skatīt apstiprināto sēdes darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Sociālo un darba lietu komisija lūdz izdarīt izmaiņas šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā Saeimas lēmuma projektu “Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojektam “Grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā” (Nr.1060/Lp9) izskatīšanai otrajā lasījumā līdz 2009.gada 26.martam”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādiem grozījumiem? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”” izskatīšanai otrajā lasījumā. Likumprojekts atzīts par steidzamu. Tātad šis lasījums ir arī galīgais. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādiem grozījumiem? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Godātie kolēģi! Sākam skatīt šodienas sēdes apstiprināto darba kārtību ar sadaļu “Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem”.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Publiskās un privātās partnerības likums” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par privātajiem pensiju fondiem”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Politisko partiju likumā” nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi Publisko iepirkumu likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Turkmenistānas valdības nolīgumu par gaisa satiksmi” nodot Ārlietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Plinera, Mitrofanova, Buhvalova, Sokolovska un Buzajeva iesniegto likumprojektu “Grozījumi Vispārējās izglītības likumā” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt “par”, viens – “pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Vārds deputātam Valērijam Buhvalovam. Viņš acīmredzot runās “par” likumprojekta nodošanu komisijai.

V.Buhvalovs (PCTVL frakcija).

Cienījamie kolēģi! Masu informācijas līdzekļos jau daudzkārt tika izskanējuši paziņojumi par nepieciešamību aizvērt skolas. Pirmām kārtām runa ir par nelielas komplektācijas lauku skolām un pilsētu skolām ar nepietiekamu komplektāciju. Pilsētās pie šādām skolām tiek pieskaitītas arī krievu skolas. Saprotams, ka finansiālās krīzes apstākļos ir nepieciešams meklēt ceļus, kā samazināt izdevumus. Bet kādēļ ir jāaizver tieši skolas? It īpaši runa ir par nelielām lauku skolām, kuras lielākajā daļā gadījumu ir ne tikai izglītības iestādes, bet arī lauku kultūras centri. Tiek aizvērta kāda skola, un sekas tam – parasti degradējas tas lauku rajons, kurā tā bija atradusies.

Valdošās koalīcijas pūles jau sen novedušas Latviju līdz nabadzībai, it īpaši lauku apvidū, tagad atlicis vien iznīcināt jebkuru kultūru laukos. Vai tad jūs to vēlaties?

Piedāvāto grozījumu būtība ir ietverta divos galvenajos aspektos.

Pirmais. Reorganizēto skolu audzēkņiem jābūt iespējām turpināt izglītību pēc tām izglītības programmām, pēc kurām viņi tikuši apmācīti pirms tam. Līdz šim vairākumā gadījumu ir noticis pretēji. Kā mums ir zināms, pirmām kārtām slēdz krievu skolas, bet bērnus sūta mācīties uz latviešu skolām. Tas ir nepieļaujami.

Un otrs aspekts. Skolu reorganizācija nedrīkst novest pie bērnu tiesību uz izglītības pieejamību un kvalitāti pārkāpumiem. Runa ir par nopietnas problēmas, kas ir saistīta ar transportu, novēršanu, jo virknē gadījumu skolēniem ik dienas ir jābraukā uz skolām, kuras atrodas citās pilsētās 40–50 kilometru attālumā, kā, piemēram, tas ir noticis pēc Kalnciema skolas reorganizācijas.

Aicinu jūs atbalstīt mūsu frakcijas ierosinātos grozījumus.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

“Pret” likumprojekta nodošanu komisijai neviens nav pieteicies runāt. (No zāles dep. K.Leiškalns: “Jābalso!”) Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātu Plinera, Mitrofanova, Sokolovska un Buzajeva iesniegtā likumprojekta “Grozījumi Vispārējās izglītības likumā” nodošanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 20, pret – 56, atturas – 6. Likumprojekts komisijai nav nodots.

Godātie kolēģi, pirms sākam skatīt nākamo šodienas sēdes darba kārtības sadaļu, mums jālemj par iespējamiem grozījumiem darba kārtībā. Saeimas Prezidijs ir saņēmis piecu deputātu – Zaķa, Grīnblata, Kučinska, Brigmaņa, Seiles – iesniegtu likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām””, un šie paši pieci deputāti ir lūguši iekļaut šo likumprojektu šodienas sēdes darba kārtības sadaļā “Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem”.

Vai deputātiem ir iebildumi pret šādiem grozījumiem darba kārtībā? (No zāles dep. V.Buzajevs: “Ir!”) Deputāti iebilst. Tādā gadījumā mums ar balsojumu ir jāizšķir tas, vai darba kārtība tiek grozīta. Lūdzu zvanu! Balsosim par grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā, iekļaujot sadaļā “Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem” Prezidija ziņojumu par deputātu Zaķa, Grīnblata, Kučinska, Brigmaņa un Seiles iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 64, pret – 21, atturas – 1. Darba kārtība grozīta.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Zaķa, Grīnblata, Kučinska, Brigmaņa un Seiles iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām”” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt “par”, viens – “pret” likumprojekta nodošanu komisijai. Vārds deputātam Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Ļoti žēl, ka neviens neprezentē šo likumprojektu un neizstāsta, kāpēc pirms…cik?... nu, 12 dienas… jā, 12 dienas pirms likuma stāšanās spēkā jeb šīs normas stāšanās spēkā pieci deputāti lūdz grozīt šā likumprojekta pamatprincipu.

Es gribu atgādināt jums, ka 1.aprīlī bija paredzēta pensiju indeksācija. Tā indeksācija nav tāda, ka mēs kaut ko kompensējam vai taisām, vai pieliekam pensionāriem kaut ko vairāk. Mēs reāli kompensējam tikai to, ka dzīve ir palikusi dārgāka, ka pensionāri dzīvo trūcīgāk nekā pirms pusgada, kurš jau ir pagājis. Tā ir kompensācija, kuru aprēķina Labklājības ministrija, un tā kompensē tikai tiem pensionāriem, kuru pensija ir mazāka par 135 latiem. Padomājiet, kā šodien klājas cilvēkiem, pensionāriem, kuriem ir darba stāžs, kuriem ir piešķirta pensija! Katrs piektais mūsu pensionārs dzīvo trūcīgi, un sakarā ar to, ka dzīve palikusi dārgāka, mēs viņiem piemērojam šo indeksāciju. Šogad tā bija plānota ap pieciem latiem, un no valsts budžeta tā izmaksātu tikai 10 miljonus. Tā nav liela summa, ja mums ir informācija no Valsts kases, ka tur ir pārpalikums ap 1 miljardu.

Sakarā ar to tas ir necilvēciski šodien, jo cilvēki jau gaida šo indeksāciju. Līdz šīs normas spēkā stāšanās brīdim ir atlikušas drusciņ vairāk nekā 10 dienas, un cilvēki jau cer 1.aprīlī saņemt… Tie, kuri pensiju saņem 1.aprīlī, šo pensiju cer saņemt lielāku, taču mēs gribam ņemt un atcelt šo normu. Tas pierādīs tikai to, ka šodien apstiprināmais Ministru kabinets un arī tas Ministru kabinets, kas šodien tehniski beigs savu pastāvēšanu, tik un tā reāli ietaupa tikai uz to cilvēku rēķina, kuri paši nevar sevi aizstāvēt. Es saprotu, ka varbūt arī paši šie cilvēki ir vainīgi, ka viņiem ir tik maza pensija, ka nav liels darba stāžs. Bet šodien mēs nevaram sodīt viņus par to. Un tie cilvēki, kuri saņem mazāku pensiju par 135 latiem, viņi tik un tā tērē naudu nevis kaut kādām ekskluzīvām precēm, bet šī nauda, kuru viņi tērē, paliek tepat Latvijā. Viņi apmaksā komunālos pakalpojumus, pērk zāles, apmeklē ārstus.

Tādējādi, ietaupot līdzekļus šajā laika posmā un nepieliekot viņiem pie pensijas 5 latus, mēs grūžam viņus vēl dziļākā nabadzībā. Un cilvēki reāli tik un tā ies uz pašvaldībām, un pašvaldībām tik un tā vajadzēs kompensēt to, lai viņus uzturētu pie dzīvības.

Sakarā ar to es vēlreiz lūdzu deputātus atteikties no šīs normas pieņemšanas un padomāt par tiem simts tūkstošiem pensionāru, kuri saņem tik mazu pensiju; padomāt par to, ka ar šo balsojumu mēs sagrausim pilnīgu uzticību valstij, tāpēc ka ir atlikušas tikai 10 dienas – tikai 10 dienas! –, lai likums stātos spēkā. Un pirmo reizi vēsturē mēs grozām likumu pēdējā momentā. Kad Valsts prezidents to parakstīs un izsludinās, vispār būs atlikušas vairs tikai piecas dienas. Es nezinu, kā skatās profesionāli juristi uz šo normu, bet tiesiskā paļāvība te vispār tiek pārkāpta. Cilvēks domā, gaida, bet mēs ņemam un atņemam viņam visu. Tas ir pirmais. Turklāt tā nav kompensācija uz priekšu, bet tā ir kompensācija par pagājušo. Mēs kompensējam to, ka dzīve pusgada laikā ir palikusi dārgāka.

Paldies jums par atbalstu, un es ceru, ka šis likumprojekts netiks virzīts divos vai trijos lasījumos, bet, redzot, kas to parakstīja, un redzot rezultātu, ka 64 deputāti bija “par”… Vai tas būs labi, to redzēsim vēlēšanās. Bet, manuprāt, ja mēs domājam valstiski, tad mums vajag domāt par šiem cilvēkiem, kuri šodien dzīvo par 1 vai 2 latiem dienā.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

“Par” likumprojekta nodošanu komisijai neviens nav pieteicies runāt. Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātu Zaķa, Grīnblata, Kučinska, Brigmaņa un Seiles iesniegtā likumprojekta “Grozījumi likumā “Par valsts pensijām”” nodošanu Sociālo un darba lietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 60, pret – 22, atturas – 7. Likumprojekts komisijai nodots.

Godātie kolēģi! Pārejam pie nākamās darba kārtības sadaļas “Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu”.

Deputāts Sergejs Dolgopolovs ir lūdzis piešķirt viņam bezalgas atvaļinājumu no 2009.gada 10.marta līdz 2009.gada 12.martam. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli sesijas laikā deputātam vienreiz ir tiesības uz šādu atvaļinājumu, bet mums jebkurā gadījumā par šā atvaļinājuma piešķiršanu ir jābalso. Lūdzu zvanu! Balsosim par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Sergejam Dolgopolovam no šā gada 10.marta līdz 12.martam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret – nav, atturas – 1. Atvaļinājums deputātam Sergejam Dolgopolovam piešķirts.

Nākamais darba kārtības punkts – “Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Leopoldam Ozoliņam šā gada 12.martā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Leopoldam Ozoliņam šā gada 12.martā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret un atturas – nav. Atvaļinājums deputātam Leopoldam Ozoliņam šā gada 12.martā piešķirts.

Nākamais darba kārtības punkts – “Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātei Inesei Šleserei šā gada 12.martā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātei Inesei Šleserei šā gada 12.martā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Atvaļinājums deputātei Inesei Šleserei šā gada 12.martā piešķirts.

Nākamā darba kārtības sadaļa “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”. Lēmuma projekts “Par Normunda Vilnīša iecelšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatā”.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā ziņos… Kurš?… Dalbiņa kungs, kurš ziņos par šo lēmuma projektu? Tātad Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija savā šā gada 4.marta sēdē izskatīja Normunda Vilnīša kandidatūru Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatam, un pēc izskatīšanas komisija balsojot atbalstīja šo kandidatūru.

Lūdzu Saeimu atbalstīt komisijas lēmumu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Normunda Vilnīša iecelšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatā”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 63, pret – 25, atturas – nav. Lēmuma projekts “Par Normunda Vilnīša iecelšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatā” pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Goda tiesneša nosaukuma piešķiršanu Mārai Marijai Čerkasovai”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar Saeimas lēmuma projektu… Dokuments Nr.3871…

Sēdes vadītājs.

Godātie kolēģi, lūdzu ievērot klusumu zālē! Un godātajiem žurnālistiem es gribu palūgt, ka intervēt varētu tomēr ārpus Saeimas Sēžu zāles, jo visi kopā mēs taisām lielu troksni… Mēs nedzirdam un nevaram strādāt.

Lūdzu, turpiniet, Muižnieces kundze!

V.Muižniece.

Jā, es aicinu deputātus pievērst uzmanību šim lēmuma projektam, jo šādu lēmumu mēs pieņemam pirmo reizi. Pirmo reizi mūsu praksē tiek piemērots Tiesu varas likuma 66.pants. Un šis pants, kas saucas “Goda tienesis”, paredz, ka tieslietu ministrs var ierosināt Saeimai piešķirt Augstākās tiesas, apgabaltiesas vai rajona (pilsētas) tiesas tiesnesim, kurš visu mūžu godprātīgi strādājis un nu ir beidzis tiesneša darbību, Goda tiesneša nosaukumu. Tāpēc tieslietu ministrs ir griezies Saeimā ar šādu priekšlikumu – piešķirt Goda tiesneša nosaukumu Mārai Marijai Čerkasovai.

Goda tiesneša nosaukums nedod nekādas papildu privilēģijas, un tas ir pagodinājums tiesnesim, kas godprātīgi strādājis. Māra Marija Čerkasova ir ilgus gadus strādājusi Rīgas apgabaltiesā par tiesnesi.

Saeimas Juridiskā komisija izskatīja šo iesniegumu, sagatavoja lēmuma projektu un pilnīgā vienprātībā to atbalstīja. Es aicinu arī Saeimu atbalstīt lēmuma projektu “Par Goda tiesneša nosaukuma piešķiršanu Mārai Marijai Čerkasovai”.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Goda tiesneša nosaukuma piešķiršanu Mārai Marijai Čerkasovai”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Sandras Grozas apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Izskatām Saeimas lēmuma projektu “Par Sandras Grozas apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”.

Ar priekšlikumu izskatīt šo jautājumu Saeimā ir griezies tieslietu ministrs. Saeimas Juridiskā komisija savā 5.marta sēdē izskatīja šo priekšlikumu un to atbalstīja.

Lūdzu atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Sandras Grozas apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 69, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Andreja Grūbes apstiprināšanu par Ventspils tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Izskatām lēmuma projektu ar numuru 3873.

Tieslietu ministrs ierosina apstiprināt Andreju Grūbi par Ventspils tiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Kurzemes apgabaltiesas tiesneša amata.

Saeimas Juridiskā komisija ir izskatījusi šo ierosinājumu un uzklausījusi arī tiesnesi. Vēlme atstāt darbu Kurzemes apgabaltiesā un strādāt par Ventspils tiesas tiesnesi atbilst tiesneša interesēm un arī profesionālajai kvalifikācijai, kā arī ir saņemts pilnīgs atbalsts no visām atbildīgajām institūcijām. Arī Juridiskā komisija šo lēmuma projektu ir atbalstījusi. Lūdzu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Andreja Grūbes apstiprināšanu par Ventspils tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Lailas Fogeles apstiprināšanu par Jelgavas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Izskatām dokumentu ar numuru 3874. Tieslietu ministrs ir ierosinājis apstiprināt Lailu Fogeli par Jelgavas tiesas tiesnesi.

Juridiskā komisija ir izskatījusi šo dokumentu, uzklausījusi tiesnesi un ir atbalstījusi šo lēmuma projektu.

Lūdzu atbalstīt sagatavoto lēmuma projektu “Par Lailas Fogeles apstiprināšanu par Jelgavas tiesas tiesnesi”.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Lailas Fogeles apstiprināšanu par Jelgavas tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret – nav, atturas – 2. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – lēmuma projekts “Par Ivetas Kniplokas apstiprināšanu par Jelgavas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.3875. Tieslietu ministrs ir vērsies ar iesniegumu un lūdz apstiprināt tiesnesi Ivetu Kniploku Jelgavas tiesas tiesneša amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma.

Juridiskā komisija ir izskatījusi attiecīgos dokumentus savā 5.marta sēdē un ir atbalstījusi lēmuma projektu “Par Ivetas Kniplokas apstiprināšanu par Jelgavas tiesas tiesnesi”. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Ivetas Kniplokas apstiprināšanu par Jelgavas tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 68, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts “Par Arņa Nagļa apstiprināšanu par Ogres rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Izskatīsim dokumentu Nr.3876. Tieslietu ministrs ir vērsies ar iesniegumu un lūdz apstiprināt Arni Nagli par Ogres rajona tiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Ogres zemesgrāmatu nodaļas tiesneša amata.

Juridiskā komisija ir izskatījusi šos dokumentus un ir atbalstījusi lēmuma projektu “Par Arņa Nagļa apstiprināšanu par Ogres rajona tiesas tiesnesi”. Lūdzu atbalstīt lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Arņa Nagļa apstiprināšanu par Ogres rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts “Par Anna Mihailovas iecelšanu par Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Izskatīsim dokumentu Nr.3877. Juridiskā komisija saņēma tieslietu ministra iesniegumu iecelt Annu Mihailovu par Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesi, vienlaikus atbrīvojot viņu no Jūrmalas zemesgrāmatu nodaļas tiesneša amata. Izskatot dokumentus un uzklausot tiesnesi, tika pieņemts lēmums atbalstīt lēmuma projektu “Par Annas Mihailovas iecelšanu par Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesi”. Komisijas vārdā lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu “Par Annas Mihailovas iecelšanu par Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesi”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – Saeimas deputātu Inas Druvietes, Kārļa Šadurska, Aigara Štokenberga, Sandras Kalnietes, Dzintara Zaķa, Janīnas Kursītes-Pakules, Arta Pabrika, Artura Krišjāņa Kariņa, Ilmas Čepānes un Annas Seiles pieprasījums izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei “Par rīcību izglītības un zinātnes sistēmā”.

Pieprasījumu komisijas vārdā – deputāts Augusts Brigmanis.

A.Brigmanis (ZZS frakcija).

Godājamie kolēģi! Šis pieprasījums tika rūpīgi izskatīts, bija ļoti daudzi un dažādi viedokļi. Paldies par aktivitāti šā jautājuma izskatīšanā, bet pieprasījums tika noraidīts.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Sākam debates. Vārds debatēs deputātei Inai Druvietei.

I.Druviete (partijas “Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Cienījamie kolēģi! Latvijas izglītības un zinātnes attīstība ir visu mūsu kopējā rūpe. Un, protams, ikviens deputāts, ikviens Latvijas pilsonis uzmanīgi seko līdzi tam, kā pašreizējās ekonomiskās krīzes apstākļos notiek pārmaiņas mūsu izglītības sistēmā, un mēs esam pārliecināti, ka finansējuma samazinājumam un faktiskajai rīcībai jābūt tādai, lai pēc iespējas ātrā laikā, kad mūsu valsts būs atguvusi ekonomisko stabilitāti, mēs varētu kompensēt šos materiālos un morālos zaudējumus.

I.Druviete.

Mūsuprāt, pašreizējā situācijā rīcība izglītības un zinātnes sistēmā varēja būt citāda, un tādēļ atgādināšu, ka mēs uzdevām vairākus jautājumus.

Pirmkārt. Par skolu tīklu optimizāciju.

Otrkārt. Par procesiem augstākajā izglītībā un zinātnē.

Treškārt. Par Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas finansiālo nodrošinājumu.

Ceturtkārt, par iespējamo Valsts valodas aģentūras un Latviešu valodas apguves valsts aģentūras reorganizāciju.

Un visbeidzot par ontopsiholoģijas virziena piekritējiem Izglītības un zinātnes ministrijā.

Šo jautājumu mēs iztirzājām Pieprasījumu komisijā, esam saņēmuši arī rakstveida atbildi. Acīmredzot diskusija turpināsies. Bet pilnīgu neapmierinātību varam izteikt sakarā ar vienu lietu – ar to, ka tiek degradēts valsts valodas statuss, apvienotās aģentūras nosaukumā atsakoties no termina “valsts valoda”, un ka aģentūru reorganizācijai tiek izvēlēts ekonomiski neizdevīgs un loģiski nepiemērots modelis.

Pēc dažām stundām iestāsies jauna ēra Latvijas politikā – mēs apstiprināsim jaunu valdību. Un šajā reizē mums ir iespēja pārvilkt svītru pagātnei un turpmākajā darbībā vadīties nevis pēc politiskās konkurences, bet pēc sadarbības principiem. Un tādēļ, cerot uz labu sadarbību nākotnē un piedāvājot savu palīdzību akūtu jautājumu risināšanā, pieprasījuma iesniedzēji neuztur prasību pēc balsojuma, bet, protams, turpinās sekot līdzi procesiem mūsu izglītības un zinātnes sistēmā.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Debates beidzam. Saskaņā ar Kārtības rulli mums tomēr jebkurā gadījumā ir jābalso par pieprasījumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātu Druvietes, Šadurska, Štokenberga, Kalnietes, Zaķa, Kursītes-Pakules, Pabrika, Kariņa, Čepānes un Seiles pieprasījumu izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei “Par rīcību izglītības un zinātnes sistēmā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 13, pret – 42, atturas – 11. Pieprasījums noraidīts.

Godātie kolēģi! Pārejam pie nākamās darba kārtības sadaļas – “Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts “Grozījumi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Likumprojektam “Grozījumi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā” komisija saņēma divus priekšlikumus, kuri tika izskatīti komisijas 11.marta sēdē.

1. – Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāra Rubeža kunga priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

2. – parlamentārā sekretāra Rubeža kunga priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā aicinu pieņemt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 65, pret – 19, atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts “Noziedzīgo nodarījumu novēršanas, atklāšanas un izmeklēšanas ziņu apmaiņas likums”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Likumprojekta otrajam lasījumam tika saņemti 13 priekšlikumi, kas izskatīti komisijas 11.marta sēdē.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

6. – Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

7. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

9. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

10. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija atbalsta.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

11. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

12. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš.

Un 13. – Juridiskā biroja priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

J.Dalbiņš.

Līdz ar to visi iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Noziedzīgo nodarījumu novēršanas, atklāšanas un izmeklēšanas ziņu apmaiņas likums” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts “Grozījums Farmācijas likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (frakcija “Saskaņas Centrs”).

Cienījamais Prezidij! Godātie deputāti! Strādāsim ar dokumentu Nr.3831B – likumprojektu “Grozījums Farmācijas likumā”, otrais, galīgais, lasījums.

Tika saņemts viens priekšlikums, ko sagatavoja Juridiskais birojs. Tas precizēja uz pirmo lasījumu sagatavoto redakciju, kuru bija iesniegusi Sociālo un darba lietu komisija. Tas ir atbalstīts.

Līdz ar to lūdzu atbalstīt likumprojektu “Grozījums Farmācijas likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Farmācijas likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Informācijas atklātības likumā”, trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Labdien, cienījamie kolēģi! Strādāsim ar izskatāmo dokumentu Nr.3852 – likumprojektu “Grozījumi Informācijas atklātības likumā”. Komisija uz trešo lasījumu saņēma 20 priekšlikumus.

1. – deputāta Kārļa Šadurska priekšlikums. Komisija neatbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Sākam debates. Vārds debatēs deputātam Kārlim Šadurskim.

K.Šadurskis (partijas “Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Šajā likumprojektā no 20 iesniegtajiem priekšlikumiem 19 ir iesniedzis strādīgais deputāts Šadurskis. (Aplausi.) (No zāles dep. K.Leiškalns: “Malacis!” Dep. J.Dobelis: “Kauns!”) Ir jāsaka, ka mums bija ļoti interesantas debates Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, un par to es gribu izteikt sirsnīgu paldies komisijas vadītājam un komisijas locekļiem. Mēs tiešām saturīgi debatējām par visiem šiem priekšlikumiem. Man bija iespēja izstāstīt savu argumentāciju, uzklausīt komisijas locekļu argumentāciju, un man par lielu gandarījumu ir jāsaka, ka puse no viena priekšlikuma ir atbalstīta. Tieši tāpēc šajā likumprojektā ir 20 priekšlikumi, jo viens bija komisijas priekšlikums, kurā daļēji tika atbalstīts mans viedoklis.

Kolēģi, mēs palikām zināmā mērā katrs pie sava viedokļa. Es nenākšu debatēt par katru no šiem priekšlikumiem, bet dažas fundamentālas lietas, kam es dziļi ticu un esmu par tām pārliecināts, es gribu pateikt šeit no tribīnes. Runāšu kopumā par visiem priekšlikumiem.

Es esmu absolūti pārliecināts par to, ka viena no fundamentālām cilvēktiesībām ir tiesības uz informāciju. Un es esmu absolūti pārliecināts arī par to, ka valsts pienākums ir nemitīgi paaugstināt šīs pamattiesības līmeni. Un valsts nekādā ziņā nedrīkst to pazemināt.

Es esmu dziļi pārliecināts par to, ka viss, kas ir… ka viss, kas nav klasificēts kā slepens, ir atklāts. Līdz ar to tās Ministru kabineta sēdes, kas ir atklātas, būtu stenografējamas un šīm stenogrammām būtu jābūt pieejamām.

Tāpat es esmu dziļi pārliecināts par to, ka ikviens jautājums, kas civilizētā valstī tiek izskatīts tiesā un ir izskatāms trijās instancēs, nedrīkst būt samazināts ne ar kādiem vāji argumentētiem pamatojumiem. Līdz ar to arī tās lietas, kas skar iestādes... kas skar sūdzību par iestādes atteikumu sniegt informāciju, būtu izskatāmas trijās instancēs. Es kategoriski nepiekrītu apgalvojumam, ka šīs lietas parasti ir mazsvarīgas un ka laika vai citu administratīvo resursu vai līdzekļu taupības nolūkos tās būtu skatāmas tikai divās instancēs. Šīs ir principiāli svarīgas lietas, tāpēc nekāda argumentācija, ka vajag taupīt laiku vai naudu, nedrīkst būt par iemeslu cilvēktiesību līmeņa samazinājumam.

Kolēģi! Es neloloju ilūzijas, ka šeit, Sēžu zālē, šie priekšlikumi tiks atbalstīti. Acīmredzot lēmums būs tieši tāds pats kā komisijā, tāpēc es lūgšu balsojumu tikai par diviem saviem priekšlikumiem, kurus uzskatu par visbūtiskākajiem. Es gribu lūgt sēdes vadītājam tūlīt, kad mēs būsim nonākuši līdz tam, aicināt nobalsot 2. un 16. manu priekšlikumu.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams?

O.Spurdziņš.

Ļoti īsi piebildīšu, ka komisijā, runājot par pamatvērtībām, šie viedokļi mums neatšķīrās, bet tie vairāk atšķīrās jautājumā par to, ka Šadurska kunga pieeja šīm pamatvērtībām finansiāli šobrīd ir ļoti resursietilpīga.

Tātad 1. ir Šadurska kunga priekšlikums, kas netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

2. – Šadurska kunga priekšlikums. Arī neguva atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Šadurska kungs lūdza balsojumu par 2.priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 2. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 14, pret – 59, atturas – 3. Priekšlikums nav atbalstīts.

O.Spurdziņš.

3. – deputāta Šadurska priekšlikums. Neguva komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

4. – deputāta Šadurska kunga priekšlikums. Netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

5. – Šadurska kunga priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 6. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikumā, kas tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš.

7. – deputāta Šadurska priekšlikums. Neguva atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

8. – deputāta Šadurska priekšlikums. Neguva atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

9. – deputāta Šadurska priekšlikums. Netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Netika atbalstīts arī deputāta Šadurska 10.priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Un arī 11.priekšlikums nav atbalstāms.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Atbalstu komisijā neguva arī deputāta Šadurska 12.priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš.

Netika atbalstīts arī deputāta Šadurska 13.priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

14. – deputāta Šadurska priekšlikums. Neguva atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

15. – deputāta Šadurska priekšlikums. Netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

16. – deputāta Šadurska priekšlikums. Netika komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāts Šadurskis lūdz balsojumu par 16.priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 16. – deputāta Šadurska priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 11, pret – 62, atturas – 1. Priekšlikums nav atbalstīts.

O.Spurdziņš.

17. – deputāta Šadurska priekšlikums. Neguva atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

18. – deputāta Šadurska priekšlikums. Netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

19. – deputāta Šadurska priekšlikums. Netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Neguva atbalstu arī 20. – deputāta Šadurska priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Lūdzu atbalstīt šo likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Informācijas atklātības likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – 2, atturas – 1. Likums pieņemts.

O.Spurdziņš.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Gada pārskatu likumā”, trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Dāmas un kungi! Atbildīgā komisija ir izskatījusi trešajam lasījumam likumprojektu “Grozījumi Gada pārskatu likumā”. Diemžēl šajā likumprojektā nebija neviena kāda strādīga deputāta priekšlikuma, līdz ar to aicinu nobalsot likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi Gada pārskatu likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par grāmatvedību””, trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies, priekšsēdētāja kungs! Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par grāmatvedību”” ir izskatīts atbildīgajā komisijā, kura par šo likumprojektu bija saņēmusi vienu – Juridiskā biroja priekšlikumu par pārejas noteikumiem, ko atbildīgā komisija atbalstīja. Es aicinu jūs darīt tāpat.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns.

Paldies.

Līdz ar to aicinu atbalstīt likumprojekta trešo lasījumu.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par grāmatvedību”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās””, trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Izskatāmais dokuments ir ar numuru 3865 – likumprojekts “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās””. Komisija saņēma vienu Juridiskā biroja priekšlikumu, ko arī atbalstīja.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš.

Aicinu un lūdzu akceptēt šo grozījumu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

O.Spurdziņš.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Nākamais darba kārtības punkts ir likumprojekts “Grozījumi Stratēģiskas nozīmes preču aprites likumā””, trešais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Andris Bērziņš.

A.Bērziņš (LPP/LC frakcija).

Godājamais Prezidij! Godājamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu numur 3867. Uz trešo lasījumu ir sagatavoti 14 priekšlikumi, kurus visus komisija ir atbalstījusi vienbalsīgi.

1. ir Ārlietu komisijas priekšlikums, kas faktiski tikai redakcionāli precizē un sakārto 2.panta otrās daļas tekstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

A.Bērziņš.

2.priekšlikums ir Juridiskā biroja priekšlikums, kas komisijā ir guvis nedalītu atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

A.Bērziņš.

3. ir Juridiskā biroja priekšlikums, kas guvis komisijas locekļu nedalītu atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

A.Bērziņš.

Visi komisijas locekļi ir piekrituši arī Juridiskā biroja 4.priekšlikumam.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

A.Bērziņš.

Juridiskā biroja 5.priekšlikums arī ir no visu komisijas locekļu puses vienbalsīgi atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

A.Bērziņš.

Arī 6. ir Juridiskā biroja priekšlikums, kas guvis nedalītu atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

A.Bērziņš.

Arī 7. ir Juridiskā biroja priekšlikums, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

A.Bērziņš.

8. ir Ārlietu komisijas priekšlikums, kas ir atbalstīts un saskaņots arī ar Juridisko biroju. Tas ir guvis vienbalsīgu atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

A.Bērziņš.

9. ir Ārlietu komisijas priekšlikums, kas faktiski, redakcionāli precizējot, tikai sakārto visu uzskaitījumu. Tas ir guvis pilnīgu un nedalītu komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

A.Bērziņš.

10. ir Ārlietu komisijas priekšlikums, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

A.Bērziņš.

Arī 11. ir Ārlietu komisijas priekšlikums, kas guvis nedalītu komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

A.Bērziņš.

Kolēģi, jūs varbūt brīnīsieties, bet arī 12. – Ārlietu komisijas priekšlikums – ir atbalstīts. (No zāles dep. V.A.Krauklis: “Mēs tiešām esam pārsteigti!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

A.Bērziņš.

Arī 13. ir ārlietu ministra Māra Riekstiņa priekšlikums, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

A.Bērziņš.

Kolēģi! Pats pēdējais ir 14. – Ārlietu komisijas priekšlikums. Tas guvis nedalītu un vienotu atbalstu Ārlietu komisijā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

A.Bērziņš.

Godājamie kolēģi! Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Stratēģiskas nozīmes preču aprites likumā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret – 1, atturas – nav. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts “Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.192/Lp9), kurā ir iekļauts arī likumprojekts Nr.582/Lp9 un likumprojekts Nr. 975/Lp9.

Trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Imants Valers.

I.Valers (Tautas partijas frakcija).

Godājamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.3869 – ar likumprojektu “Grozījumi Kriminālprocesa likumā”. Likumprojekts ir ļoti apjomīgs. Uz otro lasījumu bija 410 priekšlikumi, uz trešo ir 308.

1. – tieslietu ministra Gaida Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

2. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

3. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

4. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

5. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

6. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

7. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

8. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

9. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

10. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

11. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

12. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

13. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

14. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

15. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

16. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

17. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

18. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

19. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

20. – Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšlikums. Komisijā nav guvis atbalstu. (No zāles: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 20. – Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 35, pret – 43, atturas – 5. Priekšlikums nav atbalstīts.

I.Valers.

21. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

22. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

23. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

24. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

25. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

26. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

27. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

28. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

29. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

30. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

31. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

32. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

33. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

34. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

35. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

36. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā nav guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

37. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

38. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

39. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

40. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

41. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

42. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

43. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

44. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

45. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

46. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

47. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

48. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

49. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

50. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Arī komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

51. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

52. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

53. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

54. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

55. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

56. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Arī to komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

Juridiskā komisija ir izstrādājusi 57.priekšlikumu un ir šo savu priekšlikumu atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

58. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

59.priekšlikumu iesniegusi frakcija “Jaunais laiks”. Nav komisijā atbalstīts. (No zāles: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 59. – frakcijas “Jaunais laiks” priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 24, pret – 49, atturas – 7. Priekšlikums nav atbalstīts.

Vai deputāts Dukšinskis vēlas kaut ko par procedūru teikt? Kļūda?

Turpinām ar 60.priekšlikumu.

I.Valers.

60. – deputāta Valera priekšlikums. Komisijā nav guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

I.Valers.

61. – Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas priekšlikums. Komisijā nav guvis atbalstu. (No zāles: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs.

Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 61. – Zaļo un zemnieku savienības frakcijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 15, pret – 60, atturas – 3. Priekšlikums nav atbalstīts.

I.Valers.

62. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

63. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

64. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

65. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

66. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

67. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

68. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

69. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

70. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

71. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

72. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

73. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

74. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

75. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

76. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

77. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

78. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

79. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

80. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

81. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Arī komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

82. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

83.priekšlikumu ir sagatavojusi Juridiskā komisija un, protams, arī atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

84. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts daļēji, iekļaujot 85.priekšlikumā, kas ir Juridiskās komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

85. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

86. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

87. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

88. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

89. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

90. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Arī komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

91. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

92. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

93. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

94. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

95. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

96. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

97. izstrādājusi Juridiskā komisija kā savu priekšlikumu, un, protams, komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

98. – arī Juridiskās komisijas izstrādāts priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

99. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

100. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

101. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

102. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

103. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

104. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

105. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

106. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

107. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

108. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

109. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

110. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

111. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

112. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

113. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

114. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

115. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

116. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

117. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

118. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

119. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

120. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

121. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

122. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

123. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

124. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

125. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

126. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

127. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

128. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

129. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

130. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

131.priekšlikums, ko sagatavojis tieslietu ministrs Bērziņš, komisijā nav guvis atbalstu.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

132. – Juridiskās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti neiebilst.

I.Valers.

133. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 235., 237. un 238.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

134. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

135. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

136. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

137. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

I.Valers.

138. – tieslietu ministra Bērziņa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs.

Deputāti piekrīt.

Stenogrammas nobeigums — Saeimas materiālu nākamajā, 19.laidienā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!