• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jauno Japānas vēstnieku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2009., Nr. 43 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189342

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.03.2009., Nr. 43

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jauno Japānas vēstnieku Latvijā

 

JAPANIS.JPG (12913 bytes)
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

17.martā akreditācijas vizītē pie Valsts prezidenta Valda Zatlera bija ieradies Japānas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Takaši Osanai (Takashi Osanai). Viņš būs pirmais Latvijā rezidējošais Japānas vēstnieks.

Apsveicis vēstnieku ar stāšanos jaunajā amatā, Valsts prezidents izteica gandarījumu par dialoga intensificēšanos starp Latviju un Japānu pēdējos gados un notikušo augstākā līmeņa vizīšu apmaiņu, īpaši atzīmējot Japānas imperatora un imperatores vizīti Latvijā un Latvijas Saeimas priekšsēdētāja un Ministru prezidenta vizītes Japānā. Tāpat V.Zatlers bija gandarīts par abu valstu sadarbību kultūrā, izglītībā, tūrismā, zinātnē un sportā, kā arī pilsētu sadarbību.

Tikšanās laikā V.Zatlers ar T.Osanai pārrunāja abu valstu ekonomiskās sadarbības iespējas, kā perspektīvākās atzīmējot mašīnbūves, tranzīta, loģistikas, farmācijas, kokrūpniecības un tūrisma jomas. Pievēršoties starptautisko attiecību jautājumiem, Valsts prezidents pateicās par Japānas piešķirto finansējumu attīstības sadarbības projektiem Afganistānā un atzīmēja, ka Latvija, tāpat kā citas NATO dalībvalstis, ļoti augstu novērtē Japānas lielo ieguldījumu Afganistānā.

Takaši Osanai ir dzimis 1948.gadā Japānā, 1974.gadā absolvējis Hitotsubashi universitātes Sociālo zinātņu fakultāti. Ārlietu jomā darbojas no 1976.gada – strādājis Ārlietu ministrijā, Japānas pārstāvniecībā ANO, Japānas vēstniecībā PSRS, bijis padomnieks Japānas vēstniecībā Krievijā (1992), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankā (1993), Japānas vēstniecībā Krievijā (2002), bijis Japānas ģenerālkonsuls Habarovskā (2004), no 2007.gada darbojās Japānas Starptautisko attiecību institūtā kā vecākais pētnieks.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!