• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par VAS "Valsts nekustamie īpašumi" jauno padomi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189211

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu stipendijām

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par VAS “Valsts nekustamie īpašumi” jauno padomi

 

Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs, VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) kapitāla daļu turētājs Mārtiņš Bičevskis 13.martā sasauca akcionāru ārkārtas sapulci, lai izvērtētu VNĪ sniegtos paskaidrojumus par plašsaziņas līdzekļos izskanējušiem pieņēmumiem celt jaunu administratīvo ēku, kā arī par Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojumā konstatētajiem secinājumiem.

VNĪ ārkārtas akcionāru pilnsapulcē tika nolemts, ka jāieceļ jauna padome, kura divu mēnešu laikā sagatavotu līdzšinējās VNĪ valdes darba novērtējumu, tādējādi nodrošinot, ka padomes turpmāko darbu neietekmētu līdzdalība iepriekšējo lēmumu pieņemšanā. Tāpat VNĪ esošai valdei tika uzdots divās nedēļās sagatavot ziņojumu finanšu ministram un jaunajai VNĪ padomei par VK revīzijā minētajiem pieņēmumiem un norādītajām problēmām, kā arī par ieteikumu ieviešanas plānu.

Sadarbībā ar FM Iekšējā audita departamentu jaunajai padomei būs padziļināti jāizvērtē VNĪ veikto ieguldījumu meitassabiedrībā lietderība, kā arī jāuzdod valdei sagatavot skaidru un saprotamu politiku par VNĪ funkciju veikšanu, izmantojot meitassabiedrību. Vēl viens jaunās padomes uzdevums būs, ņemot vērā VK secinājumus par nepieciešamajiem uzlabojumiem, saskaņot ieteikumu ieviešanas plānu un intensīvi uzraudzīt to ieviešanas procesu.

Tāpat padomei tika uzdots sagatavot priekšlikumus par papildu pasākumiem gan valsts nekustamo īpašumu apsaimniekošanas procesa uzlabošanai, gan VNĪ valdes darba pilnveidošanai, tādējādi stiprinot valsts nekustamo īpašumu apsaimniekošanas sistēmas efektivitāti un caurspīdīgumu.

Lai FM atbildību par valsts nekustamā īpašuma apsaimniekošanas politikas izstrādi nodalītu no atbildības par valsts nekustamā īpašuma politikas ieviešanas uzraudzību, kā arī sabalansētu valsts sekretāra un viņa vietnieku darba apjomu, tika nolemts par VNĪ kapitāla daļu turētāju nozīmēt valsts sekretāra vietnieku Ilgoni Gaugeru.

Visi VNĪ akcionāru ārkārtas pilnsapulces lēmumi ir pārrunāti ar finanšu ministru Einaru Repši, kurš papildus uzdod veikt izmaiņas valsts nekustamo īpašumu regulējošajā likumdošanā, lai nodrošinātu caurskatāmu valsts nekustamo īpašumu pārraudzību.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!