• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aktuālākajiem valdības plāniem lauksaimniecības politikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189209

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par Gruzijas tuvināšanos Eiropas Savienībai

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aktuālākajiem valdības plāniem lauksaimniecības politikā

 

13.martā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedalījās Zemnieku saeimas kongresā, informējot dalībniekus par valdības plāniem lauksaimniecības politikas jomā, kā arī atbildot uz klātesošo jautājumiem par valsts garantijām un Hipotēku bankas lauksaimniecības atbalsta programmu izmantošanu, zemkopības ministra kandidatūras izvirzīšanu, valsts ekonomisko situāciju un ārējā parāda atdošanas iespējām.

Tikšanās laikā V.Dombrovskis apliecināja jaunās valdības gatavību pildīt Ivara Godmaņa vadītā Ministru kabineta apņemšanos novirzīt 27 miljonus latu piensaimniecības atbalstam.

Ministru prezidents uzsvēra, ka aktuālākie valdības darba kārtības jautājumi būs prioritāšu maiņa atbalsta saņēmēju lokam un teritorijām, uz kurām attiecas struktūrfondu atbalsta nosacījumi, novirzot to uzņēmējdarbības atbalstam laukos; atbalstīt mazo un vidējo uzņēmumu kooperāciju lauksaimniecības un zvejsaimniecības sektorā; kā arī atbalstīt lauksaimnieku kooperatīvu centienus piedalīties pārstrādes uzņēmumu dibināšanā un to kapitāldaļu pārvaldīšanā.

V.Dombrovskis norādīja, ka aktīvāk jāaizstāv Latvijas intereses Eiropas Savienības institūcijās: “Par jūsu interesēm ir jācīnās ne tikai ar traktoriem Rīgā, bet arī ar rūpīgu darbu Briseles gaiteņos. Jaunā zemkopības ministra uzdevums ir panākt Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politikas tiešā atbalsta maksājumu noteikšanu pēc objektīviem un nediskriminējošiem kritērijiem visiem Eiropas Savienības lauksaimniekiem, kas vistiešāk skar Latviju.”

Tāpat pilnvērtīgi jāizmanto Latvijas lauku attīstībai paredzētie resursi – viens miljards eiro, prioritāri novirzot līdzekļus lauksaimniecības un mežsaimniecības konkurētspējas uzlabošanai un lauku ekonomikas dažādošanai.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!