• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Gruzijas tuvināšanos Eiropas Savienībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189208

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par atbalstu reģionu infrastruktūras attīstībai

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par Gruzijas tuvināšanos Eiropas Savienībai

 

15.martā pirms Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmes Briselē ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās neformālā domu apmaiņā par Gruziju, kuras laikā tika pārrunāti ES–Gruzijas un NATO–Gruzijas attiecību aktuālie jautājumi, demokrātisko reformu process Gruzijā, situācija Gruzijas reģionos Abhāzijā un Dienvidosetijā, kā arī Eiropas Kaimiņu politikas rīcības plāns.

Galvenā uzmanība diskusijā tika pievērsta Austrumu partnerības iniciatīvai un Gruzijas lomai tajā. Sanāksmes dalībnieki pauda atbalstu Gruzijas tuvināšanās procesam Eiropas Savienībai, vienlaikus norādot uz nepieciešamību turpināt iesāktos darbus, nodrošinot administratīvo gatavību sākt sarunas ar Eiropas Komisiju par vīzu liberalizāciju un Padziļinātās brīvās tirdzniecības līguma izstrādi.

M.Riekstiņš uzsvēra ES novērotāju misijas klātbūtnes Gruzijas teritorijā nozīmi, tādējādi veicinot stabilitāti un drošību konflikta zonā. Ministrs aicināja kolēģus pievērst uzmanību jautājumam, kas notiks pēc tam, kad novērotāju misijas mandāts šā gada vasarā beigsies, un kā pēc tam tiks nodrošināta novērotāju klātbūtne reģionā.

Sanāksmē piedalījās 12 valstu pārstāvji, kā arī ES īpašais pārstāvis Gruzijā Pjērs Morels un ES īpašais pārstāvis Dienvidkaukāzā Pīters Semnebijs. Tikšanos organizēja Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!