• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par plānoto Vācijas jauniešu praksi Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189189

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par precizējumiem Kriminālprocesa likumā

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par plānoto Vācijas jauniešu praksi Saeimā

 

Saeimā septembrī plānots uzsākt pilotprojektu, kura laikā vairāki jaunieši no Vācijas praksē iepazīsies ar Saeimas darbu.

 “Šī ir mūsu parlamenta atbilde Vācijas kolēģiem, kas jau kopš deviņdesmito gadu sākuma stipendiju programmas ietvaros Bundestāgā ir uzņēmuši vairākus desmitus Latvijas jauniešu. Atsaucoties uz Budestāga vicespīkeres Gerdas Hasselfeldes un Vācijas vēstnieku aicinājumu, Saeimas Prezidijs ir atbalstījis mūsu parlamenta iesaistīšanos šajā programmā,” informēja Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone.

 “Vācijas jauniešiem šī varētu būt laba iespēja iegūt jaunu pieredzi un izprast nebūt ne vienkāršo parlamenta darbu. Īpaši noderīga dalība šajā projektā būtu vācu studentiem, kas savu profesionālo darbību plāno saistīt ar Latviju un Baltijas reģionu,” uzskata K.Pētersone.

Plānotais prakses laiks ir trīs nedēļas. Septembrī Saeimu varētu apmeklēt divi vai trīs jaunieši, kas vēlas tuvāk iepazīt parlamenta ikdienas darbu un iegūt priekšstatu par dzīvi Latvijā. Jauniešu prakses vietas būs Saeimas deputātu birojos, taču līdztekus darbam parlamentā viņi varēs iepazīties arī ar Latvijas augstskolu mācību piedāvājumu un nevalstisko organizāciju un politisko partiju aktualitātēm.

Savu līdzdalību pilotprojektā jau apstiprinājušas Latvijas Universitāte un Rīgas Stradiņa universitāte, kas jauniešiem varētu piedāvāt akadēmisku ieskatu Latvijas kultūrvēsturē, kā arī aktuālajās politikas un kultūras norisēs.

Šī būtu Latvijas atbildes programma Vācijas parlamenta īstenotajai Starptautiskajai parlamentu stipendiju programmai, kuras ietvaros ārvalstu jaunieši iepazīst parlamenta darbu un sabiedrisko dzīvi Vācijā, vairākus mēnešus līdzdarbojoties Bundestāga deputātu birojos, kā arī apmeklējot lekcijas Berlīnes augstskolās.

Šādu stipendiju programmu Bundestāgs īsteno kopš 1986.gada, un kopumā to absolvējuši vairāk nekā 1200 jauniešu, tostarp 31 no Latvijas.

Programmā ir iesaistījušās 29 valstis, no kurām piecas – ASV, Polija, Francija, Krievija un Ungārija – ir izstrādājušas atbildes programmas, kuru ietvaros uzņem jauniešus savos parlamentos.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!