• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par precizējumiem Kriminālprocesa likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189166

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Publiskās un privātās partnerības likumu

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par precizējumiem Kriminālprocesa likumā

 

Saeimas Juridiskā komisija 10.martā pirms pirmā lasījuma atbalstīja grozījumus Kriminālprocesa likumā, kas nosaka dalībvalstu sadarbību, atzīstot un izpildot citā valstī izdotus konfiskācijas rīkojumus, kā arī paredz vienkāršot personu izdošanu un pārņemšanu starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm.

Grozījumos noteikta kārtība, kādā ES dalībvalsts nolēmums par mantas konfiskāciju tiek izpildīts Latvijā, kā arī tas, kā Latvijā pieņemtais nolēmums tiek nosūtīts izpildei citā ES valstī. Likumprojekts arī nosaka, kā konfiskācijas rezultātā iegūtie naudas līdzekļi vai manta tiek sadalīti starp ES dalībvalstīm. Tas ir jauninājums Latvijas tiesību sistēmā, kas paredz mehānismu, kā viena valsts var lūgt atgriezt visu vai daļu no konfiscētā. Šāda sadale īpaši nepieciešama tādos gadījumos, ja otrā valstī ir radīts kaitējums vai atrodas cietušie.

Konfiskācijas rīkojums ir galīgs sods vai tiesas noteikts pasākums saistībā ar krimināllietu par noziedzīgu nodarījumu. Ar to paredz mantas galīgu atsavināšanu.

Tāpat grozījumi paredz, ka personas izdošanu Latvijai varēs ierosināt ne tikai procesa virzītājs, bet arī tiesa, kas kontrolē sprieduma vai lēmuma pilnīgu izpildi, vai tiesa, kas lemj par soda aizstāšanu ar arestu vai brīvības atņemšanu. Likumprojektā iekļauti arī vairāki citi precizējumi attiecībā uz personu izdošanu.

Par grozījumiem Kriminālprocesa likumā trīs lasījumos vēl jālemj Saeimai.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!