• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts garantijām uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.03.2009., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/189168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Normunda Vilnīša
iecelšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatā

Vēl šajā numurā

17.03.2009., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts garantijām uzņēmējiem

 

Saeimas Eiropas lietu komisija 4.martā aicināja atbildīgās ministrijas aktivizēt darbu pie normatīvo aktu izstrādes, kas ļautu uzņēmējiem izsniegt valsts garantijas un galvojumus.

 “Šis ir ļoti būtisks jautājums, jo valsts garantijas un galvojumi palīdzēs Latvijas ekonomikas atveseļošanā,” uzsvēra komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle. Viņa piebilda, ka Eiropas lietu komisija arī turpinās sekot līdzi šim jautājumam. “Svarīgi, lai uzņēmēji pēc iespējas ātrāk varētu pieteikties šiem galvojumiem.”

Kā informēja Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Artūrs Bergholcs, Latvija jau veikusi visus nepieciešamos priekšdarbus galvojumu programmu sākšanai un patlaban tiek gaidīta Eiropas Komisijas (EK) notifikācija. Sagaidāms, ka šis saskaņošanas process būs sekmīgs un galvojumu programma tuvākajā laikā sāks darbu. V.Paegle izteica cerību, ka EK šajā ekonomiskajā situācijā rīkosies ātri.

Ar Latvijas Garantiju aģentūras starpniecību paredzēts izsniegt valsts garantijas, kas uzņēmumiem kalpotu par komercbankām iesniedzamu papildu nodrošinājumu. Valsts budžetā šim mērķim rezervēti 100 miljoni latu.

Tāpat 24.februārī Ministru kabinets pieņēma noteikumus, kas ļaus piešķirt galvojumu projektiem, kuros valsts galvotā kredīta daļa ir virs trīs miljoniem eiro. Galvojumi tiks izsniegti par nepilnu aizņēmuma summu, lai dalītu risku ar komercbankām.

Saeimas Eiropas lietu komisija 4.marta sēdē apstiprināja arī Latvijas nacionālo pozīciju ES Konkurētspējas ministru padomei, kas šā gada 5. un 6.martā notika Briselē.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!