• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Funkciju audita komisijas pirmo sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2009., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188864

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisija: Skatījums uz situāciju Latvijas ekonomikā.

Vēl šajā numurā

10.03.2009., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Funkciju audita komisijas pirmo sēdi

 

6.martā notika pirmā Funkciju audita komisijas sēde, kurā tika apstiprinātas auditu grupas Ministru kabinetā apstiprināto auditu sākšanai. Pirmie plānā paredzētie funkciju auditi tiks sākti 13.martā Valsts ieņēmumu dienestā, Latvijas Valsts arhīvu ģenerāldirekcijā, Valsts tiesu ekspertīžu birojā un Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldē, VAS “Ceļu satiksmes un drošības direkcija” un Valsts tehniskās uzraudzības aģentūrā un ar šīm iestādēm funkcionāli saistītās iestādēs. Tika pieņemts lēmums papildus minētajiem auditiem sākt funkciju auditu izglītības sistēmas iestādēs starpnozaru griezumā, vēršot uzmanību arī uz kontroles un uzraudzības funkciju samazināšanu attiecībā uz izglītības iestādēm.

Komisija atbalstīja nepieciešamību sagatavot plašākus funkciju auditus izglītības un veselības aprūpes sistēmās, kuras ir minētas kā prioritātes Latvijas ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes atjaunošanas programmā un Starptautiskā valūtas fonda nosūtītajā Latvijas nodomu protokola un saprašanās memorandā ar Eiropas Kopienu.

Komisijas locekļi uzsvēra funkciju audita nozīmi saistībā ar grozījumu izstrādi 2009.gada budžetā. Tika uzsvērts, ka lineāra valsts iestāžu izmaksu samazināšana ir izsmēlusi savas iespējas. “Ir jāizvērtē, no kādām funkcijām valsts var atteikties pavisam vai uz noteiktu periodu un kādas funkcijas var deleģēt privātam un NVO sektoram,” uzvēra komisijas vadītāja G.Veismane. Komisijas pārstāvji vienojās, ka ir paātrināti jāsagatavo analīze par valsts funkcijām, to izmaksām un sabiedrisko nepieciešamību saistībā ar 2009.gada budžeta grozījumu sagatavošanu.

Audita mērķis ir vienkāršot iestāžu institucionālo struktūru, apzināt iespējas samazināt valsts budžeta izdevumus, sniedzot priekšlikumus par funkciju un uzdevumu nepieciešamību un iespēju deleģēt tos privātpersonām, novērst funkciju dublēšanos, kā arī izvērtēt iespējas decentralizēt valsts pārvaldes funkcijas, nododot tās pārvaldes līmenim, kas atrodas tuvāk pakalpojumu saņēmējam. Auditu uzdevumi ir cieši saistīti ar administratīvā sloga mazināšanu un administratīvo procedūru vienkāršošanu konkrētās valsts pārvaldes darbības jomās.

Funkciju audita komisiju vada Valsts kancelejas direktore G.Veismane. Padomē darbojas Finanšu ministrijas valsts sekretārs M.Bičevskis, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore E.Egle, Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas pārstāve M.Golubeva, Saeimas deputāts, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas pārstāvis A.Kampars, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs M.Lazdovskis, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietniece L.Marcinkēviča, Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks I.Pundurs, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvis M.Pūķis, Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes pārstāvis P.Salkazānovs un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas valsts sekretāre L.Straujuma.

Komisija ir izveidota ar mērķi veicināt labas pārvaldības principu ieviešanu valsts pārvaldē un uzlabot valsts pārvaldes darbības efektivitāti, sniedzot atbalstu valdības lēmumu sagatavošanā un ieviešanā.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!