• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par gatavošanos Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2009., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188809

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2009. gada 26. februārī

Vēl šajā numurā

10.03.2009., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par gatavošanos Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanām

 

Lai gan ir saspringta situācija valsts budžetā, vēlētājiem ir jāizsūta paziņojums, uz kuru iecirkni doties Eiropas Parlamenta (EP) un pašvaldību vēlēšanās, kas šogad notiks vienā dienā – 6.jūnijā. Šādu viedokli 5.martā pauda Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija pēc iepazīšanās ar Ministru prezidenta Ivara Godmaņa vēstuli, kurā uzsvērts, ka paziņojumu sūtīšana vēlētājiem ir nepieļaujama izšķērdība.

 “Šis ir īpašs gadījums, jo šovasar vienlaikus notiks divas vēlēšanas, turklāt ir mainījušās atsevišķu pašvaldību teritorijas un balsošanas iecirkņu atrašanās vietas. Tāpēc ir ļoti būtiski cilvēkiem paziņot, uz kurieni tad galu galā jāiet balsot,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Oskars Spurdziņš.

Pārrunājot radušos situāciju, deputāti nolēma aicināt Ministru kabinetu tomēr rast līdzekļus, kas nepieciešami, lai nodrošinātu paziņojumu izsūtīšanu pa pastu vēlētājiem.

 “Kā tad lauku cilvēki zinās, kur jābalso? Radīsies milzīgs juceklis, jo, pirmkārt, mēs vienojāmies abas vēlēšanas rīkot vienā dienā un, otrkārt, pēc administratīvi teritoriālās reformas tās notiks pavisam citās teritorijās,” satraukumu pauda komisijas deputāts Gunārs Laicāns.

 “Uz paziņojumu rēķina ietaupītā nauda neko neglābs, un šobrīd ir būtiski, ka valsts uzrunā katru vēlētāju personīgi,” savu viedokli pauda deputāts Sergejs Dolgopolovs.

 “Vēlēšanas tomēr ir viena no prioritātēm, un sabiedrības uzticēšanās patlaban mums ir ļoti nozīmīga. Nu nedrīkst tagad īsi pirms vēlēšanām taisīt kaut kādu nesaprotamu jucekli! Cilvēkiem skaidri un gaiši ir jāpasaka, kurš ir viņa vēlēšanu iecirknis,” akcentēja komisijas deputāts Artis Kampars.

Savukārt komisijas deputāts Jānis Lagzdiņš aicināja komisiju tomēr atbalstīt valdības vadītāja nostāju un domāt par taupīgu valsts finanšu resursu izlietošanu.

Saeimas 26.februārī steidzamības kārtā pieņemtie grozījumi Vēlēšanu reģistra likumā nosaka, ka paziņojumus vēlētājiem izsūta ne vēlāk kā 70 dienas pirms vēlēšanām. Šīgada EP un pašvaldību vēlēšanām paziņojumus 1,6 miljoniem vēlētāju paredzēts izsūtīt no 23. līdz 27.martam, un tam kopumā nepieciešami 477 tūkstoši latu, deputātus informēja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

6.jūnija EP un pašvaldību vēlēšanās balsot varēs noteiktā vēlēšanu iecirknī atbilstoši vēlētāja deklarētajai dzīvesvietai.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!