• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Japānā un tikšanos ar Japānas imperatoru Akihito. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2009., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par budžeta plānošanu ilga laika perspektīvā

Vēl šajā numurā

06.03.2009., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja oficiālo vizīti Japānā un tikšanos ar Japānas imperatoru Akihito

Oficiālās vizītes laikā 5.martā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās Japānas imperatoru Akihito un imperatori Mičiko.

Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja, ka Latvijas un Japānas attiecībām ir sena vēsture. Japāna bija viena no pirmajām valstīm, kas 1919.gadā de facto atzina mūsu valsts neatkarību. “Kopš Latvijas kā neatkarīgas valsts izveidošanas Japānas un Latvijas attiecības pastāvīgi pilnveidojušās un, neraugoties uz 50 gadus ilgušo Latvijas okupāciju, saites starp mūsu valstīm nekad nav pārtrūkušas,” teica G.Daudze.

Japānas imperators atzina, ka viņam joprojām spilgtā atmiņā ir 2007.gadā notikusī vizīte Latvijā. Viens no spēcīgākajiem iespaidiem viņam bijis Okupācijas muzeja apmeklējums. Muzejā ir izstādīti arī eksponāti, kurus latviešu izsūtītajiem savulaik dāvājuši Japānas karagūstekņi.

G.Daudze pateicās par iespēju apmeklēt Japānu oficiālā vizītē un augstu novērtēja uzņemošās puses viesmīlību. Imperators Akihito pateicās par Saeimas priekšsēdētāja dāvāto Lielvārdes jostu, savukārt imperatore Mičiko atzina, ka jostas simbolismā viņa saskata līdzības ar japāņu tautas tradīcijām.

Oficiālā vizītē Japānā G.Daudze šonedēļ atrodas pēc Japānas parlamenta Pārstāvju palātas spīkera Johei Kono ielūguma.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!