• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par ekonomisko attīstību un regresa pārvarēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2009., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188700

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par valsts budžeta izpildi janvārī un februārī

Vēl šajā numurā

05.03.2009., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par ekonomisko attīstību un regresa pārvarēšanu

 

4.martā finanšu ministrs Atis Slakteris piedalījās Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) biedru diskusijā par Latvijas ekonomisko attīstību un regresa pārvarēšanu. Uzrunā sapulces dalībniekiem ministrs akcentēja Finanšu ministrijas un LDDK sekmīgo līdzšinējo sadarbību 2008.gadā, kā arī uzsvēra vienotos mērķus un kopīgo darba virzienu.

Konfederācijas biedru ieguldījums abpusējas sadarbības pasākumos bijis ļoti nozīmīgs. Pērn tika parakstīta Finanšu ministrijas un LDDK kopīga rezolūcija, ko personīgi ļoti augsti vērtēju. Tāpat, balstoties uz uzņēmēju priekšlikumiem, ievērojami paātrināts ES fondu apguves mehānisms. Uzskatu, ka arī turpmāk ministrijas vadība sociālo partneru iesaistīšanu lēmumu pieņemšanā vērtēs kā īpaši svarīgu valsts pārvaldes lēmumu kvalitātes nodrošināšanā,” sacīja A.Slakteris.

Ministrs norādīja, ka šobrīd valstij un LDDK nav svarīgāka uzdevuma par uzņēmējdarbības aktivizēšanu, lai nodrošinātu gan darba vietas iedzīvotājiem, gan ieņēmumus uzņēmējiem. Tajā pašā laikā ministrs klātesošos uzņēmējus aicināja izprast sarežģīto situāciju, norādot, ka ne vienmēr ir iespējams īstenot visu sabiedrības grupu intereses.

Nevienam politiķim un valdībai nepatīk celt nodokļus un samazināt izdevumus. Aiz katra izdevumos samazinātā lata stāv cilvēki ar ienākumu samazinājumu, iespējamu biznesa plānu neīstenošanos un varbūt pat cerību vai sapņu sabrukumu. Bet ir situācijas, kad citādi rīkoties nav bijis iespējams,” teica finanšu ministrs.

Nobeigumā A.Slakteris uzsvēra, ka arī turpmāk valstij būs jāpaveic smags darbs un jāpieņem skaudri lēmumi. Tomēr ministrs akcentēja, ka viņš nesaskata nepārvaramas grūtības, ja darbu veic, sadarbojoties ar sociāliem partneriem, un tiek strādāts vienā virzienā.

Neskatoties uz vispārēju ekonomisko lejupslīdi, finanšu ministrs Atis Slakteris pauda ticību uzņēmēju spējai strādāt efektīvi, ar augstāku pievienoto vērtību.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!