• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par Latvijas pašas lomu savu ekonomisko grūtību pārvarēšanā un EK pārstāves izteiktiem viedokļiem Valsts prezidentam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2009., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES Ministru padome: Par Latvijas pozīciju Eiropas Savienības vides ministru padomē
un Latvijas vides ministru tajā

Vēl šajā numurā

03.03.2009., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par Latvijas pašas lomu savu ekonomisko grūtību pārvarēšanā

un EK pārstāves izteiktiem viedokļiem Valsts prezidentam

 

26.februārī, tiekoties ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un visu Saeimā pārstāvēto politisko partiju līderiem, Eiropas Komisijas (EK) Dalībvalstu ekonomikas direktorāta direktore Elēna Floresa uzsvēra Latvijas pašas lomu ekonomisko grūtību pārvarēšanā un norādīja, ka tai arī jānāk klajā ar ekonomikas restrukturizācijas priekšlikumiem.

 “Ir ļoti būtiski skaidri pateikt, ka šī ir Latvijas programma, kuru SVF un ES atbalsta. Mēs esam šeit, lai palīdzētu ar padomu un novērtētu,” pēc tikšanās ar V.Zatleru sacīja E.Floresa, kuras vizīte Latvijā noslēdza EK un SVF ekspertu auditu. Tā laikā starptautisko organizāciju pārstāvji iepazinās ar Latvijas paveikto, īstenojot iepriekš izstrādāto ekonomikas stabilizācijas programmu. 25.februārī EK pārskaitīja Latvijai pirmo finanšu palīdzības maksājumu viena miljarda eiro apmērā, un tā ir daļa no vidējā termiņa finanšu palīdzības kredītlīnijas, kuras kopējā summa ir līdz 3,1 miljardam eiro un kuras piešķiršanu janvārī apstiprināja dalībvalstu ministru ECOFIN padomē. “No ES pozīcijām šis ir 26 dalībvalstu solidaritātes līgums, lai atbalstītu Latviju šajā grūtajā laikā,” uzsvēra E.Floresa. Jāatzīmē, ka turpmākie maksājumi atkarīgi no Latvijas spējas stingri ievērot ekonomikas stabilizācijas programmu. Nākamā vizīte Latvijā paredzēta, kad darbu būs sākusi jaunā valdība.

Nenoliedzot globālās finanšu krīzes lomu Latvijas situācijā, E.Floresa norādīja, ka to ietekmējusi arī nesabalansētā ekonomikas attīstība straujās izaugsmes gados. “Nepieciešamība veikt korekciju ir tāpēc, ka ekonomikā laika gaitā, kamēr tā piedzīvoja ļoti strauju izaugsmi, ir radusies milzīga nelīdzsvarotība. Tai laikā ES ieteica piemērot ierobežojošu fiskālo politiku, kas netika ņemts vērā,” viņa teica, piebilstot, ka tagad “valdībai ir jānāk ar priekšlikumiem. Ir nepieciešami ilgtspējīgi stratēģiski lēmumi”.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!