• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs: Par aizejošās valdības padarīto, jaunajai valdībai darāmo. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2009., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188547

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents un Finanšu ministrs: Par Latvijas ekonomisko situāciju un budžeta grozījumiem

Vēl šajā numurā

03.03.2009., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs: Par aizejošās valdības padarīto, jaunajai valdībai darāmo

 

Lai iepazīstinātu ar Finanšu ministrijas sagatavoto šā gada budžeta korekciju, 2.martā finanšu ministrs Atis Slakteris tikās ar Ministru prezidenta amata kandidātu Valdi Dombrovski un nākamās valdības iespējamo finanšu ministru Einaru Repši.

Finanšu ministrs Atis Slakteris uzsver: “Ir paveikts daudzpusīgs speciālistu darbs, sagatavojot budžeta grozījumu paketi šim gadam. Nākamajam solim ir jābūt politiskam lēmumam par nākamās valdības prioritātēm, jo lineāra izdevumu samazināšana kā metode vairs nav iespējama. Ir jāturpina vest prasmīgi sarunas ar Starptautiskā valūtas fonda un Eiropas Komisijas ekspertiem, izmantojot viņu padomu ne tikai iekšējā tirgus problēmu risinājumiem, bet arī tam, kā paplašināt Latvijas ekonomikas iespējas Eiropā. Vidējā termiņā ir jānodrošina visi iespējamie pasākumi ātrākai eiro ieviešanai, līdz tam saglabājot stabilu lata kursu. Starptautiskais aizdevums ir līdzsvarojis situāciju Latvijas finanšu sektorā, tomēr ir nepieciešama turpmāka aktīva Eiropas Savienības rīcība, plašākā mērogā iekustinot visus savus – gan finanšu, gan preču un pakalpojumu – tirgus. Par to jaunajai valdībai būs regulāri jāiestājas ECOFIN sanāksmēs un citos starptautiskos forumos.”

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!