• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par tūrisma attīstības pasākumiem 2009.–2010.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2009., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par uzņēmēju atbalsta un ES fondu apguves nepieciešamību

Vēl šajā numurā

03.03.2009., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par tūrisma attīstības pasākumiem 2009.–2010.gadā

 

25.februārī Ekonomikas ministrijas un citu valsts institūciju pārstāvji ar tūrisma nozares uzņēmējiem atkārtoti apsprieda pasākumus tūrisma nozares attīstības veicināšanai 2009. un 2010.gadā, to izpildes termiņus un sagaidāmos rezultātus. Diskusijas laikā Rīcības plāna projekts tika precizēts un papildināts atbilstoši tūrisma nozares uzņēmēju izteiktajiem priekšlikumiem.

Lai sekmētu tūrisma kā vienas no svarīgākajām Latvijas tautsaimniecības pakalpojumu eksporta nozarēm attīstību, tuvākajos divos gados plānots veikt vairākas aktivitātes šādos rīcības virzienos: kvalitātes paaugstināšana tūrisma nozarē, tūrisma produktu attīstība, mārketings un sadarbības attīstība nacionālajā un starptautiskajā līmenī.

Plāna projektā ir paredzēts risināt tādus problēmjautājumus kā tūrismu ierobežojošie vīzu izsniegšanas nosacījumi, sarežģītā ārzemnieku deklarēšanas sistēma Latvijas tūrisma mītnēs, tūrisma, t.sk. taksometru pakalpojumu, zemā kvalitāte, nesakārtotā infrastruktūra. Tāpat plānā paredzētas vairākas mārketinga aktivitātes kā vietējā tirgū, tā arī ārvalstu prioritārajos un augsti prioritārajos tirgos.

Rīcības plāna projekts ir izstrādāts sadarbībā ar tūrisma nozares asociācijām un atbildīgajām valsts institūcijām. Pēc tā saskaņošanas starpministriju sanāksmē plāns tiks iesniegts izskatīšanai Ministru kabinetā.

Tūrisma nozari apspriedē pārstāvēja biedrība “Iedvesmas Rīga” / Rīgas kongresu birojs, E-tūrisma asociācija, Jūrmalas pilsētas dome, Kurzemes Tūrisma asociācija, Latgales plānošanas reģions, Latgales reģiona tūrisma asociācija “Ezerzeme”, Latvijas Kempingu asociācija, Latvijas Lielo pilsētu asociācija, Latvijas Piļu un muižu asociācija, Latvijas Tūrisma aģentu asociācija, Latvijas tūrisma informācijas organizāciju asociācija “Lattūrinfo”, Latvijas Tūrisma izglītības asociācija un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija.

Uz tūrisma nozares jautājumiem atbildēja to institūciju pārstāvji, kuru aktivitātes ir iekļautas Rīcības plāna projektā: Ārlietu ministrija, Centrālā statistikas pārvalde, Iekšlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Kultūras ministrija, Satiksmes ministrija, Vides ministrija, Veselības ministrija, Zemkopības ministrija, kā arī Tūrisma attīstības valsts aģentūra.

Latvijas Tūrisma attīstības rīcības plāns 2009.–2010.gadam ir īstermiņa politikas plānošanas dokuments tūrisma politikas ieviešanai, kas paredz konkrētus pasākumus Latvijas Tūrisma attīstības pamatnostādnēs 2009.–2010.gadam izvirzītā Latvijas tūrisma attīstības politikas mērķa – ilgtspējīga un kvalitatīva Latvijas tūrisma produktu un pakalpojumu attīstība, veicinot valsts eksportspējas palielināšanos un Latvijas kā viena no vadošā tūrisma galamērķa pozīcijas nostiprināšanu Baltijas jūras reģionā, kā arī vietējā tūrisma attīstību – sasniegšanai.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!