• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas Aizsardzības koledžas 10 gadu jubilejā Tartu, Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.03.2009., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.03.2009., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas Aizsardzības koledžas 10 gadu jubilejā Tartu, Igaunijā

 

27.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers uzturējās darba vizītē Tartu, Igaunijā, kuras laikā viņš piedalījās Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) desmit gadu jubilejas svinīgajos pasākumos, kā arī tikās ar Igaunijas Valsts prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu.

Sveicot BALTDEFCOL jubilejā, Valsts prezidents atzīmēja, ka Baltijas Aizsardzības koledžā pēdējos desmit gados ir notikušas ievērojamas pārmaiņas. Sākumā Baltijas valstis bija pilnībā atkarīgas no sabiedroto pieredzes un atbalsta, taču tagad koledžai jau ir savs Baltijas komandants un NATO un ASV akreditēti kursi, kas kļuvuši par neatņemamu augstākās militārās izglītības sastāvdaļu. Aprīlī Baltijas valstis svinēs piecus gadus kopš iestāšanās NATO. Šā mērķa sasniegšanai Baltijas Aizsardzības koledža ir sniegusi būtisku ieguldījumu un arī turpmāk tai būs nozīmīga loma mūsu sabiedroto saistību nodrošināšanā. V.Zatlers arī pateicās visām valstīm, kas ir atbalstījušas koledžu desmit tās pastāvēšanas gados.

Igaunijas prezidents T.H.Ilvess arī apsveica BALTDEFCOL studentus, mācību spēkus un absolventus jubilejā, atzīmējot, ka koledža ir augstu novērtēta ārvalstīs. Tā īpaši koncentrējas uz drošības aspektiem, kas ir svarīgi mazām valstīm mūsdienu drošības vidē. Igaunijas prezidents novēlēja koledžas audzēkņiem kļūt par trīs Baltijas valstu nacionālo bruņoto spēku komandieriem.

Svinīgo pasākumu ietvaros Valsts prezidents pasniedza valsts apbalvojumu –Atzinības krustu – Igaunijas iekšlietu ministram Jiri Pihlam par nopelniem Latvijas valsts labā, sekmējot Latvijas Republikai pievienoties Šengenas līguma telpai. Pievienošanās Šengenas līguma telpai bija viens no Latvijas lielākajiem ārpolitikas izaicinājumiem, kura laikā ministra izrādītā iniciatīva un ieguldītās pūles nodrošināja veiksmīgu šā procesa norisi. Valsts augstākais apbalvojums J.Pihlam tika piešķirts 2008.gadā Latvijas 90.gadadienas ietvaros.

Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās arī ar Igaunijas prezidentu T.H.Ilvesu, kurš arī piedalījās svinīgajos pasākumos. Abi prezidenti pārrunāja Baltijas valstu sadarbību, īpaši kā veiksmīgu paraugu minot BALTDEFCOL. Tāpat sarunas laikā apspriesta ekonomiskā situācija reģionā, kā arī NATO un ES gaidāmie samiti pavasarī.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!