• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par Eiropas ekonomikas atveseļošanas plānu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2009., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188421

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izcila latviešu zinātnieka godinājumu Gruzijas galvaspilsētā

Vēl šajā numurā

27.02.2009., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par Eiropas ekonomikas atveseļošanas plānu

 

25.februārī Eiropas Komisija īpašā sanāksmē kopā ar arodbiedrību pārstāvjiem un darba devējiem turpināja ES mēroga darbu Eiropas ekonomikas atveseļošanas plāna īstenošanai. Tā vienprātīgi atzina, ka iekšējais tirgus un atveseļošanas plāns ir pareizais atspēriena punkts krīzes apkarošanai un rīcībai nodarbinātības jomā Eiropā un ka ES mērogā būtu nepieciešams īstenot papildu pasākumus.

 “Lai cīnītos ar ekonomisko krīzi un risinātu nodarbinātības problēmas, mums ir jāstrādā kopā,” sacīja priekšsēdētājs Žozē Manuels Barrozu. Komisijas politiskās stratēģijas mērķis ir ierobežot krīzes ietekmi uz faktisko ekonomiku un darba vietām, sagatavot uzņēmumus un darbaspēku atlabšanas posmam un palīdzēt eiropiešiem atrast nākotnē stabilas darba vietas. “Krīze ir acīmredzami skārusi nodarbinātību. Mums ir nepieciešama partnerība, lai apturētu lejupslīdi, neļautu pieaugt zaudēto darba vietu skaitam, nepieļautu uzņēmumu slēgšanu un atkal virzītu Eiropu pretī izaugsmei un nodarbinātībai. Esmu gandarīts par šo iespēju debatēt ar sociālajiem partneriem, kā visefektīvāk veidot mūsu darbu un kā kopīgiem spēkiem gūt panākumus.”

Sanāksmē Komisijas un Eiropas sociālie partneri (ETUC, Business Europe, CEEP un UEAPME) vienojās, ka nepieciešams sadarboties, lai saglabātu un izvērstu sasniegumus sociālajā un ekonomikas jomā ES un tās iekšējo tirgu, kas ir Eiropas labklājības, izaugsmes un nodarbinātības avots.

Eiropas sociālie partneri izteica atzinību par Eiropas ekonomikas atveseļošanas plānu kā atspēriena punktu un pauda gatavību strādāt, lai nodrošinātu efektīvu plāna īstenošanu, un neatlaidīgi atbalstīt turpmāku rīcību.

Komisijas ierosinātais Eiropas ekonomikas atveseļošanas plāns, kuru decembrī pieņēma Eiropadome, paredz daudzus pasākumus, kā saglabāt un radīt darba vietas un kāpināt Eiropas ekonomikas spēju pārdzīvot lejupslīdi.

Daudzi atveseļošanas plāna elementi tieši ietekmēs darbaspēku. Tostarp ir apmācība, kas ļautu cilvēkiem saglabāt darba vietas un atrast jaunas. ES finansējums ir pieejams Eiropas Sociālajā fondā un Eiropas Globalizācijas pielāgošanas fondā, bet maziem un vidējiem uzņēmumiem ir pieejami jauni finansējuma avoti.

Diskusijā ar sociālo partneru pārstāvjiem vislielāko uzmanību pievērsa tādu pasākumu priekšlikumiem kā izaugsmes un nodarbinātības veicināšana, kas nepieciešama, lai īstenotu elastdrošības pasākumus un visu lejupslīdes laiku atbalstītu uzņēmumus un darba ņēmējus, veicinātu ieguldījumus, uzturētu pirktspēju un pieprasījumu, ievērotu darba ņēmēju pārvietošanās brīvību un koplīgumus un garantētu nepārtrauktu vienotā tirgus darbību. Komisija ņems vērā pārstāvju viedokli, kad piedalīsies 1.marta neformālā dalībvalstu un valdību vadītāju sanāksmē, pavasara Eiropadomes sanāksmē un nodarbinātības samitā, kas notiks maijā. Komisija un sociālie partneri vienojās cieši sadarboties un rast veidus, kā nodrošināt, ka darba ņēmēji un arodbiedrības visā Eiropas Savienībā var veicināt veiksmīgu Eiropas ekonomikas atlabšanu.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!