• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par paātrinātu atbalsta izmaksu zemniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2009., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 24.februārī

Vēl šajā numurā

26.02.2009., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par paātrinātu atbalsta izmaksu zemniekiem

 

Pēc diskusijām ar lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām Zemkopības ministrija (ZM) pārskatījusi maksājumu veikšanas grafiku un pieņēmusi lēmumu agrāk, nekā paredzēts, veikt maksājumus ražojošām saimniecībām.

Lai prioritāri atbalstu saņemtu ražojošās saimniecības, lauksaimnieki martā –agrāk, nekā paredzēts – saņems šādus maksājumus: papildu valsts tiešos maksājumus par laukaugu un lopbarības platībām 2 500 000 latu apmērā; atdalītos papildu valsts tiešos maksājumus par laukaugu platībām 9 000 000 latu apmērā; atsevišķo cukura maksājumu 4 300 000 latu apmērā; mazāk labvēlīgo apvidu maksājumu 2 000 000 latu apmērā, primāri sedzot maksājumus 3.kategorijas mazāk labvēlīgo apvidu (MLA) teritoriju saimniecībām.

Šis nav papildu finansējums lauksaimniekiem, par kuru valdība lēma 3.februārī, bet gan ātrāks plānoto Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) un tiešo maksājumu izmaksu grafiks. Tiešo maksājumu izmaksas pārstrukturēšana tiek primāri novirzīta ražojošajām saimniecībām, kas varētu pozitīvi ietekmēt saimniecību naudas plūsmu, dodot iespēju vieglāk pārvarēt finanšu grūtības un vest sarunas ar kreditoriem un bankām.

Līdz šā gada 1.februārim tiešie maksājumi par 2008.gadu kopumā jau izmaksāti 71 325 142 latu apmērā, kas kopumā ir 41% no gada aploksnes.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!