• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Baltkrievu pamatskolas pedagogiem un skolēniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2009., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188328

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.02.2009., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Baltkrievu pamatskolas pedagogiem un skolēniem

 

25.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere apmeklēja Rīgas Baltkrievu pamatskolu, lai tiktos ar pedagogiem un skolēniem un pārrunātu Latvijas izglītības sistēmas, tajā skaitā baltkrievu mazākumtautības izglītības, pilnveidošanas iespējas.

 “Latvija vienmēr uzskatījusi, ka visiem jāmācās savā dzimtajā valodā. Neskatoties uz to, ka mūsu valstī dzīvo 2,4 miljoni iedzīvotāju, mācīties pamatskolās var astoņās valodās – tā ir vērtība, ar kuru mums jālepojas,” viesojoties skolā, norādīja Valsts prezidents.

V.Zatlers iepazinās ar skolas un vispārējām mazākumtautību izglītības iestāžu aktualitātēm, apskatīja skolas telpas, diskutēja ar skolēniem un uzdāvināja audzēkņiem pasaules ģeogrāfisko karti. Savukārt skolēni Valsts prezidentu sveica ar īpašu muzikālu priekšnesumu, izpildot dziesmas baltkrievu un latviešu valodā.

Rīgas Baltkrievu pamatskola ir vispārizglītojoša skola, kurā mācības notiek baltkrievu un latviešu valodā. Skolas uzdevums ir celt baltkrievu nacionālo pašapziņu, saglabāt un attīstīt baltkrievu kultūru Latvijā, veidojot baltkrievu kultūras autonomiju Latvijā, kā arī mācīt latviešu valodu un latviešu kultūras un vēstures pamatus.

Saskaņā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistra datiem šā gada sākumā Latvijā dzīvo 83 tūkstoši baltkrievu, kas ir 3,7% no valsts iedzīvotājiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!