• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par prasību Igaunijai atsaukt ieteikumus neapmeklēt Latviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2009., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188327

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par nepilnībām sociālās korekcijas izglītības iestāžu darbā

Vēl šajā numurā

26.02.2009., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par prasību Igaunijai atsaukt ieteikumus neapmeklēt Latviju

 

25.februārī Latvijas vēstniecība Tallinā iesniegusi Igaunijas Ārlietu ministrijā notu, prasot Igaunijas valsts iestādēm nekavējoties atsaukt ieteikumus iedzīvotājiem atturēties no Latvijas apmeklēšanas paaugstināta saslimšanas ar vīrushepatītu A riska dēļ.

Igaunijas Veselības aizsardzības inspekcija 18.februārī ir publicējusi informāciju par A hepatīta izplatību Latvijā un ieteikumu tādēļ neapmeklēt Latviju.

Notā norādīts, ka šādi paziņojumi neatbilst starptautiskajai praksei, negatīvi ietekmē tūrisma plūsmu starp abām valstīm, kā arī nodara kaitējumu Latvijas tēlam.

Igaunijas tūristi veido nozīmīgu Latvijas tūrisma industrijas objektu apmeklētāju daļu, un Ārlietu ministrija jau ir saņēmusi informāciju no uzņēmējiem par tūristu plūsmas samazinājumu un zaudējumiem kopš šo paziņojumu publicēšanas.

Ieteikumi atturēties no kādas valsts apmeklējuma starptautiskajā praksē parasti saistīti ar bīstamu infekcijas slimību izplatību. Citu infekcijas slimību gadījumos veselības institūcijas sniedz ieteikumus par profilakses pasākumiem. Šajā gadījumā: ievērot personīgo higiēnu, regulāri mazgājot rokas, regulāri mazgāt augļus un dārzeņus, dzert drošu ūdeni un vakcinēties.

Pasaules veselības organizācija nekad nav izsludinājusi ieteikumus atteikties no braucieniem uz citām valstīm A hepatīta izplatības dēļ, it sevišķi ņemot vērā, ka A hepatīts ir plaši izplatīta infekcija vairākās valstīs, uz kurieni bieži dodas tūristi no ES valstīm. Eiropas Slimību kontroles centrs savā riska novērtējumā attiecībā uz A hepatīta uzliesmojumu Latvijā neietver ieteikumus atturēties no tūrisma braucieniem, bet gan uzsvēris profilakses pasākumu ievērošanas nepieciešamību.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!