• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts zemes dienests: Par ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2009., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

25.02.2009., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts zemes dienests: Par ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveidi

 

Valsts zemes dienests (VZD) ir sācis darbu pie Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “Valsts zemes dienesta ģeotelpisko datu ģeotelpiskās informācijas sistēmas izveide”, kurš paredz trīs gados izstrādāt vienotu VZD ģeotelpiskās informācijas sistēmu (ĢIS). Jau tuvākajā laikā konkursa kārtībā tiks izvēlēts konsultants, kurš sniegs konsultāciju pakalpojumus “Par VZD ĢIS programmatūras izstrādes un ieviešanas iepirkuma dokumentācijas, tajā skaitā darba uzdevuma, sagatavošanu”.

Projekta mērķis ir izveidot jaunu datubāzi, kurā paredzēts vienoti uzkrāt visu VZD pārziņā esošo ģeotelpisko datu informāciju, tādējādi nodrošinot vienotu pieeju visai informācijai par konkrētu ģeogrāfiski piesaistītu objektu: kadastra objektu datiem, adrešu datiem, aizsargjoslas izraisošo objektu un apgrūtināto teritoriju datiem, vērtību zonējumu datiem, būvju kadastrālās uzmērīšanas datiem, topogrāfiskajiem plāniem mērogā 1:500.

Projekta ietvaros ir paredzēts modernizēt datu izplatīšanas sistēmu un datu apmaiņas sistēmas ar citām organizācijām, lai uzkrātie ģeotelpiskie dati ērtā veidā būtu pieejami iedzīvotājiem un visām publiskās pārvaldes iestādēm, kurām tas nepieciešams savu funkciju izpildei. Šim nolūkam paredzēts papildināt VZD izplatīšanas sistēmu ar jauniem uz VZD ĢIS bāzētiem elektroniskiem pakalpojumiem un informācijas servisiem, kas izmantos visu VZD pārziņā esošo informācijas sistēmu ģeotelpiskos datus. Kopumā projekta ietvaros ir plānots izstrādāt piecus e-pakalpojumus.

VZD ĢIS informācijai ir neatsverama nozīme, plānojot nekustamā īpašuma iegādi vai atsavināšanu, kā arī veicot saimniecisko darbību, kas saistīta ar nekustamajiem īpašumiem un to objektiem – infrastruktūras izveidi, būvniecību, teritoriju attīstīšanu, kā arī šī informācija būs izmantojama operatīvo dienestu darbā.

VZG ĢIS dati būs pieejami arī valsts vienotajā ģeotelpisko datu portālā.

 

Valsts zemes dienesta informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!