• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par darba vietu saglabāšanu cilvēkiem ar invaliditāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2009., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188172

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par četru valsts zivaudzētavu tālāko nākotni

Vēl šajā numurā

24.02.2009., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par darba vietu saglabāšanu cilvēkiem ar invaliditāti

 

Ievērojot situāciju darba tirgū, labklājības ministre Iveta Purne kopā ar Invalīdu lietu nacionālo padomi (ILNP) aicinās darba devējus rīkoties sociāli atbildīgi un saglabāt strādājošajiem cilvēkiem ar invaliditāti darba vietas.

 “Samazinoties uzņēmējdarbības aktivitātei un strauji pieaugot bezdarbam, aicinu darba devējus rīkoties sociāli atbildīgi, iespēju robežās saglabājot strādājošo cilvēku ar invaliditāti darba vietas. Aicinu nepieņemt radikālus lēmumus šajā sarežģītajā sociālekonomiskajā situācijā,” uzsver I.Purne.

Par aicinājuma vēstules sagatavošanas nepieciešamību vienojās ILNP sanāksmē, kuras laikā tika pieņemts arī padomes darba plāns un noteikti 2009.gadā veicamie uzdevumi.

Padomes sēdē tika atbalstīti arī cilvēku ar invaliditāti pārstāvošo nevalstisko organizāciju priekšlikumi, proti, nepieciešamību organizēt reģionālās tikšanās un izbraukuma sēdes, lai detalizētāk apzinātu situāciju Latvijas reģionos. Tāpat sēdes laikā vienojās organizēt reģionos forumus, kuros piedalītos ne tikai nevalstisko organizāciju pārstāvji, bet arī valsts amatpersonas un iespēju robežās arī nozaru ministri.

Padomes locekļi arī nolēma, ka ILNP pārraudzīs ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām sagatavošanu ratifikācijai un tās īstenošanas gaitu.

Savukārt Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvis informēja ILNP par finansiālo situāciju pašvaldībās un apliecināja, ka šobrīd pašvaldības turpina piešķirt visus plānotos sociālos pabalstus un nav arī slēgts neviens dienas centrs, krīzes centrs vai sociālās aprūpes centrs. Tomēr, apzinoties finansiālo situāciju, pašvaldības jau tuvākajā laikā plāno pārskatīt un izvērtēt piešķiramo pabalstu apmēru, lai nodrošinātu obligāto sociālo pabalstu izmaksu, proti, garantēto minimālo ienākumu un dzīvokļa pabalstu.

Tāpat arī Labklājības ministrijas un Veselības ministrijas speciālisti informēja ILNP par sociālo budžetu un veselības reformu.

Sanāksmē piedalījās labklājības ministre Iveta Purne, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, cilvēkus ar invaliditāti pārstāvošās organizācijas un nozaru ministriju pārstāvji.

Nākamā ILNP sanāksme notiks aprīlī. Tad plānots diskutēt par ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām sagatavošanu ratifikācijai.

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!