• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pirmajām Latvijas un Pakistānas politiskajām konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2009., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/188140

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Par darba tiesisko attiecību sakārtošanu

Vēl šajā numurā

24.02.2009., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pirmajām Latvijas un Pakistānas politiskajām konsultācijām

 

19.februārī Rīgā notika Latvijas Ārlietu ministrijas un Pakistānas Ārlietu ministrijas pirmās politiskās konsultācijas, kurās Pakistānas delegācija tikās arī ar ārlietu ministru Māri Riekstiņu. Tika pārrunāta Latvijas un Pakistānas divpusējā sadarbība, ES un Pakistānas attiecības, kā arī reģionālā situācija, īpašu uzmanību veltot reģiona stabilizācijas jautājumiem. Latvijas puse informēja par Latvijas civilo un militāro iesaistīšanos Afganistānā.

Viesu delegāciju vadīja Pakistānas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Eiropas jautājumos Akbars Zebs, savukārt Latvijas pusi pārstāvēja Divpusējo attiecību direkcijas vadītājs vēstnieks Eduards Stiprais. Ierosme konsultācijām un politiskā dialoga nepieciešamībai radās pēc Pasaules ekonomikas forumā notikušās Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera tikšanās ar Pakistānas premjerministru Jusafu Razu Gillani.

Sarunu partneri uzsvēra, ka turpmākās divpusējās sadarbības potenciāls ir investīciju piesaistē, tirdzniecībā, īpaši tekstila nozarē, farmācijā, tranzīta jomā un elektroenerģijas ražošanā, kā arī izglītībā. Tikšanās laikā ar ārlietu ministru M.Riekstiņu puses bija vienisprātis, ka nepieciešams veidot divpusēju līgumtiesisko bāzi, piemēram, slēdzot līgumus ekonomiskās sadarbības veicināšanai, kā arī parakstot vienošanos par politiskajām konsultācijām ārlietu resoru starpā.

Pievēršoties starptautiskajām aktualitātēm, tika pārrunāta situācija reģionā, īpašu uzmanību pievēršot Pakistānas–Afganistānas attiecībām. Ministrs M.Riekstiņš sarunu partnerus informēja par Latvijas militāro ieguldījumu Afganistānā, kā arī atbalstu izglītības un attīstības jomā. Viens no Latvijas 2008.gadā iniciētajiem projektiem bija Afganistānas Sieviešu biznesa federācijas pārstāvju vizīte Latvijā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!