• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Eiropas Savienības fondu finansējuma pieejamību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2009., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187987

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par valsts makroekonomikas attīstības prognozēm

Vēl šajā numurā

19.02.2009., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Eiropas Savienības fondu finansējuma pieejamību

 

Finanšu ministrs Atis Slakteris 18.februārī tikās ar Latvijas lielo pilsētu domju priekšsēdētājiem. Sarunu gaitā kā vienu no būtiskākajiem jautājumiem ministrs izvirzīja Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma pieejamību.

Finanšu ministrs A.Slakteris norāda: “Lai paātrinātu Eiropas Savienības fondu finansējuma plūsmu, kā arī atvieglotu projektu īstenošanu, pagājušā gada nogalē pēc mana uzdevuma Finanšu ministrijā tika izstrādāti un šogad valdībā pieņemti vairāki kardināli nepieciešami risinājumi likumdošanas jomā.”

Ministru kabinets ir atbalstījis Finanšu ministrijas virzītus grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos par kārtību, kādā paredzami valsts budžeta līdzekļi ES fondu līdzfinansēto projektu īstenošanai, maksājumu veikšanai un izdevumu deklarācijas sagatavošanai. Izmaiņas tiesību aktā paredz iespēju izmaksāt avansa maksājumus ES fondu projektiem, kam piešķirts komercdarbības atbalsts. Tas ļaus deklarēt šādus izdevumus Eiropas Komisijai un trīs mēnešu laikā saņemt finansējuma atmaksu. Tāpat izdevumu deklarācijās varēs iekļaut avansus, kas izmaksāti darbu izpildītājiem, piemēram, būvniekiem. Rezultātā uzņēmējiem būs mazāks finanšu slogs, savukārt Eiropas Komisijā deklarētās avansu izmaksas ātrāk atgriezīsies valsts budžetā.

Lai palielinātu komersantu iespējas iegūt attīstībai nepieciešamos finanšu resursus, ES fondu darbības programma “Uzņēmējdarbība un inovācijas” papildināta ar divām jaunām aktivitātēm “Garantijas komersantu konkurētspējas uzlabošanai” un “Aizdevumi komersantu konkurētspējas uzlabošanai”.

Saņēmēju mērķa grupa paplašināta ar lielajiem komersantiem. Kopējais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums šīm papildu darbības programmām paredzēts 63 miljonu apmērā, tai skaitā aizdevumiem komersantu konkurētspējas uzlabošanai – 43 miljoni latu, savukārt garantijām komersantu konkurētspējas uzlabošanai – 20 miljoni latu.

Finanšu ministrs uzsver: “Finanšu ministrijā, iesaistot sociālos partnerus, esam izveidojuši darba grupu, kas izvērtē jau apstiprinātās fondu aktivitātes. Rūpīgi ir jāskata projektu sagaidāmie rezultāti, to ietekme uz kopējo pieprasījumu, importu un eksportu, kā arī jaunu darba vietu radīšana privātajā sektorā. Jau šobrīd ir noteikta virkne prioritāru aktivitāšu, piemēram, inovācijas informācijas tehnoloģijās, mājokļu siltināšana, atbalsts maģistra studijām. Prasmīgi ieviešot šīs prioritātes, tiks veicināta izaugsme vitāli svarīgajos ekonomikas sektoros jau tuvākā pusgada laikā.”

Ar A.Slakteri tikās pilsētu domju pārstāvji no Jelgavas, Jūrmalas, Liepājas, Rēzeknes, Rīgas, Valmieras, Ventspils, Jēkabpils, Rēzeknes un citu pilsētu domēm.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!