• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Ventspils rajonu un tiekoties ar iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2009., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.02.2009., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Ventspils rajonu un tiekoties ar iedzīvotājiem

 

17.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere apmeklēja Ugāli, lai iepazītos ar pagasta aktualitātēm un tiktos ar tā amatpersonām un iedzīvotājiem. Valsts prezidents viesojās Ugāles vidusskolā un tikās ar skolēniem, kurus interesē bioloģija un darbmācība. V.Zatlers ar jauniešiem pārrunāja viņu aktuālos akadēmiskos un profesionālos nākotnes plānus.

Apmeklējot Ugāles pirmsskolas izglītības iestādi “Lācītis” un pagasta bibliotēku, Valsts prezidentu sagaidīja bērnudārza audzēkņi ar nelielu koncertu. Pēc muzikālā priekšnesuma V.Zatlers tikās ar pagasta padomes vadību un ugāliešiem, lai pārrunātu norises valstī.

Pēc tam Valsts prezidents devās uz Ventspili, kur apmeklēja izglītības un zinātnes iestādes, tikās ar pašvaldības pārstāvjiem, kā arī iepazinās ar uzņēmumiem, kas pilsētā veiksmīgi attīstījušies.

Darba vizīti Ventspilī V.Zatlers sāka ar Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra apmeklējumu Irbenē, kur iepazinās ar centra infrastruktūru un tikās ar jaunajiem pētniekiem, kas īpaši interesējas par astronomiju un aktīvi piedalās zinātniskajos projektos.

Ierodoties Ventspilī, Valsts prezidents apliecināja cieņu kurzemnieku varonīgajām jūras gaitām, noliekot ziedus pie Pieminekļa jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps ir jūras dzelmē, bet pēc tam prezidents tikās ar Ventspils pašvaldības vadību un deputātiem.

Pašvaldības apmeklējuma laikā Ventspils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Vītoliņš iepazīstināja V.Zatleru ar pilsētas attīstības plānu, brīvostas lomu un informēja par inovatīvas uzņēmējdarbības un rūpniecības attīstības gaitu. Savukārt, tiekoties ar domniekiem, Valsts prezidents pārrunāja Ventspils pilsētas un augstskolas lomu reģionā, kā arī nodarbinātības un sociālās politikas aktualitātes.

Vizītes turpinājumā prezidents devās uz Ventspils 1.ģimnāziju, kur tika sagaidīts ar muzikālu sveicienu. Savā uzrunā skolēniem un skolotājiem viņš atzīmēja, ka Ventspils 1.ģimnāzija ir pirmā vidusskola, kas tika dibināta uzreiz pēc Latvijas izveidošanas, un novēlēja skolēniem būt īpaši lepniem par savu skolu.

Ventspils 1.ģimnāzijā V.Zatlers novadīja arī mācību stundu izcilākajiem 10.–12.klašu skolēniem.

Dienas otrajā pusē Valsts prezidents viesojās Ventspils augstskolā. Tiekoties ar augstskolas rektoru un studentiem, Valsts prezidents uzsvēra, ka studenti ir tie, kas veidos Latvijas valsti, jo zinātne un izglītība ir prioritātes, kas virza jebkuru nāciju.

Ventspils augstskolā jaunieši interesējās arī par prezidenta politisko redzējumu un viņa sešiem uzdevumiem Ministru kabinetam un Saeimai, par valsts fiskālo politiku, izglītības un zinātnes nākotni. Diskusijas beigās V.Zatlers stāstīja ar savu studenta pieredzi un piedzīvojumiem.

Pēc viesošanās Ventspils augstskolā Valsts prezidents vēl devās uz Latvijā lielāko biodīzeļdegvielas ražošanas kompleksu “Bio-Venta”, komunālās tehnikas montāžas uzņēmumu “BücherSchoerling Baltic” un akciju sabiedrību AS “Baltijas Ogļu termināls”.

Vizītes noslēgumā V.Zatlers apmeklēja ar augstām tehnoloģijām aprīkoto Ventspils bibliotēku, kur pasniedza dāvinājumu bibliotēkai un atbildēja uz reģionālo plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!