• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko novērošanas misiju Gruzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2009., Nr. 27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot Ventspils rajonu un tiekoties ar iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

18.02.2009., Nr. 27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko novērošanas misiju Gruzijā

 

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš uzsver, ka panāktā vienošanās par Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas Gruzijā militāro novērotāju darbības pagarināšanu un ANO Drošības padomē pieņemtais lēmums par ANO misijas Gruzijā (UNOMIG) mandāta pagarināšanu ļaus turpināt Dienvidkaukāza reģiona drošībai un stabilitātei būtisko starptautisko klātbūtni Gruzijas reģionos Abhāzijā un Dienvidosetijā.

Vienlaikus ārlietu ministrs norāda, ka, neraugoties uz ANO un EDSO pieņemtajiem pozitīvajiem lēmumiem, joprojām pastāv būtiski šķēršļi neierobežotai starptautiskai klātbūtnei abos Gruzijas reģionos. “Apstākļos, kuros ir novērojami incidenti, arī tādi, kas vērsti pret starptautiskajiem novērotājiem, ir vēl vairāk jāstiprina starptautiskā klātbūtne visā Gruzijas teritorijā, ļaujot nodrošināt pilnīgu civiliedzīvotāju drošību un neierobežotas iespējas atgriezties viņu pastāvīgajās dzīvesvietās. Prioritāte šajā sakarā ir EDSO novērotāju neierobežotas piekļuves nodrošināšana Dienvidosetijā,” norāda M.Riekstiņš.

12.februārī EDSO Pastāvīgā padome pagarināja EDSO misijas Gruzijā militāro novērotāju darbību līdz šā gada 30.jūnijam, bet 13.februārī ANO Drošības padome vienojās par ANO misijas Gruzijā mandāta pagarināšanu līdz šā gada 15.jūnijam. EDSO novērošanas misijā Gruzijā piedalās arī viens militārais novērotājs no Latvijas.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!