• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par valsts pabalstiem ģimenēm ar bērniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2009., Nr. 26 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187889

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par stacionārās veselības aprūpes attīstību

Vēl šajā numurā

17.02.2009., Nr. 26

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par valsts pabalstiem ģimenēm ar bērniem

 

Lai pārrunātu sociālās politikas pašreizējo virzību un informētu par valdības plāniem šajā jomā, labklājības ministre Iveta Purne 13.februārī tikās ar vecāku apvienības “Māmiņu klubs” un resursu centra “Marta” pārstāvēm.

Diskusijas laikā labklājības ministre uzsvēra, ka “sociālās apdrošināšanas pabalstiem ir jākalpo kā ienākumu aizvietotājiem dažādās dzīves situācijās. Savukārt valstij jāstiprina atbildība par ģimeni arī pēc tam, kad bērns ir sasniedzis gada vecumu”.

I.Purne norādīja: “Ja valdība izšķirsies par vecāku pabalsta samazināšanu strādājošiem vecākiem, noteikti tiks ievērots tiesiskās paļāvības princips, proti, tas attieksies tikai uz nākotnes pabalsta saņēmējiem, nevis tiem, kas to pašreiz jau saņem. Katrā ziņā šo lēmumu nepieņems steigā, bet gan rūpīgi izvērtējot.”

Lai turpinātu šo sarunu, Labklājības ministrija 19.februārī rīko publisku diskusiju “Valsts pabalsts = ģimenes pamats?”, lai uzklausītu dažādu pušu viedokļus par valsts pabalstu lomu ģimenes plānošanā.

Uz sarunu aicināti pārstāvji no Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, kā arī sabiedrībā zināmi demogrāfi, statistiķi, sociālantropologi un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!