• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"LR starptautiskie līgumi" - pie Jums dodas 8.a un 8.b burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1999., Nr. 275/278 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18771

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - tiekoties ar tieslietu ministru - tiekoties ar valsts kontrolieri

Vēl šajā numurā

27.08.1999., Nr. 275/278

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"LR starptautiskie līgumi" — pie Jums dodas 8.a un 8.b burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums dodas astotā starptautisko līgumu burtnīca, kas šoreiz ir divās daļās: 8.a — latviešu valodā, 8.b — angļu valodā. Tajā ievietots viens starptautiskais dokuments — Konvencija par starptautiskajiem dzelzceļa pārvadājumiem (COTIF).

Konvencija pieņemta Bernē 1980.gada 9.maijā, apzinoties nepieciešamību piemērot transporta likumdošanas aktu noteikumus ekonomiskajām un tehniskajām prasībām. Pirmās sadaļas 1.pantā teikts, ka šīs konvencijas puses kā dalībvalstis dibina Starptautisko dzelzceļa pārvadājumu starpvaldību organizāciju (OTIF). Organizācijai ir juridiskās personas statuss. Tā var slēgt līgumus, iegūt savā īpašumā kustamo un nekustamo mantu, kā arī būt par pusi juridiskos procesos. Organizācijas galvenais mērķis ir izveidot pasažieru, bagāžas un kravu starptautiskajā tiešajā dzelzceļa satiksmē starp dalībvalstīm piemērojamu vienotu likumu sistēmu un veicināt šīs sistēmas piemērošanu un attīstību. Konvencijai ir divi papildinājumi: A papildinājums — par vienveida noteikumiem attiecībā uz pasažieru un bagāžas starptautisko dzelzceļa pārvadājumu līgumu, B papildinājums — par vienveida noteikumiem attiecībā uz kravu starptautisko dzelzceļa pārvadājumu līgumu. Konvencijas četros pielikumos lasāmi bīstamo kravu, privātā īpašuma vagonu, konteineru un steidzamo sūtījumu starptautisko dzelzceļa pārvadājumu noteikumi. Konvencijai pievienots to valstu saraksts, kuras pievienojušās šim starptautiskajam dokumentam.

Visi interesenti starptautisko līgumu burtnīcu var nopirkt "Latvijas Vēstneša" kioskā Bruņinieku un K.Barona ielas skvērā, laikraksta redakcijas Realizācijas daļā Bruņinieku ielā 41 un Mazās poligrāfijas daļā Bruņinieku ielā 36—1.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!