• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar tieslietu ministru - tiekoties ar valsts kontrolieri. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1999., Nr. 275/278 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18762

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ieņēmumiem valsts budžetā

Vēl šajā numurā

27.08.1999., Nr. 275/278

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar tieslietu ministru

Vakar, 26.augustā, Ministru prezidenta Andra Šķēles un tieslietu ministra Valda Birkava tikšanās laikā tika panākta vienošanās par Ls 4000 liela finansējuma piešķiršanu 1999. gada valsts budžetā Tiesnešu apmācību centra (TAC) darbības nodrošināšanai un Ls 40 100 — 2000.gada valsts budžetā.

Trešdien, 25.augustā, apmeklējot Tiesnešu mācību centru, tieslietu ministrs un centra dibinātājorganizāciju pārstāvji bija vienisprātis, ka TAC darbība šogad ir apdraudēta, jo tās nodrošināšanai 1999.gadā nav nepieciešamo līdzekļu. Tieslietu ministrs atzina, ka tiesnešu mācību procesam un tā finansēšanai ir jābūt valsts kompetencē. V.Birkavs informēja, ka Tieslietu ministrijas darbības plānā ir paredzēts uzlabot tiesu materiāli tehnisko bāzi, no 2000.gada ieviešot pastāvīgu valsts finansētu tiesnešu izglītošanas un kvalifikācijas celšanas sistēmu.

Ministrs uzskata, ka Tiesnešu mācību centrs ir viens no nozīmīgākajiem tiesu darba uzlabošanas veidiem, turklāt tas ieguvis arī starptautisku atzinību un nodrošina finansējuma piesaisti no vairākām starptautiskajām organizācijām tiesnešu mācību programmu izstrādei un to ieviešanai. Līdz šim neviena no tiesnešu mācību programmām nav tikusi finansēta no valsts budžeta līdzekļiem.

Tieslietu ministrijas

preses dienests

— tiekoties ar valsts kontrolieri

Ministru prezidents Andris Šķēle vakar, 26. augustā, tiekoties ar valsts kontrolieri Raitu Černaju, runāja par vairākām iespējām un darbības virzieniem, kuros Valsts kontroles (VK) īpaša uzmanība dotu nopietnu ieguldījumu valsts līdzekļu nelietderīgas tērēšanas mazināšanā.

Ministru prezidents uzskata, ka ļoti svarīga ir noruna par revīzijas veikšanu Sociālās apdrošināšanas fondā (SAF). Valsts kontrole izvērtēs fonda ieņēmumu veidošanu, izdevumu lietderību, kā arī vadības kvalitāti. A.Šķēle domā, ka ir svarīgi noskaidrot, vai valsts vadītāji un politiķi no fonda ir saņēmuši kvalitatīvu un savlaicīgu brīdinājumu par draudošo stāvokli, kāds veidojās sociālajā budžetā jau kopš 1998. gada beigām.

A.Šķēle un R.Černajs vienojās, ka Valsts kontrole piedāvās savu slēdzienu par vadības līgumu slēgšanas praksi, kā arī ierosinājumus par valsts un pašvaldību pasūtījuma organizēšanu, paredzot vienotu konkursu kārtību saskaņā ar stingri reglamentētu procedūru un nodrošinot publisku kontroli.

Ministru prezidents gaida ierosinājumus par valsts amatpersonu personiskās atbildības palielināšanu par budžeta līdzekļu nelietderīgu un neatļautu tēriņu. Pēc viņa domām, šāda kārtība būtu daudz efektīvāka nekā naudas soda uzlikšana iestādei kopumā.

Vēl tika pārrunāts jautājums par izsaimniekoto valsts meža platību atdošanu valstij un izskatīti vairāki gadījumi, kad atsevišķu pašvaldību un Valsts meža dienesta rīcības rezultātā gājuši zudībā valsts meži.

2000. gada budžeta veidošanas sakarā Valsts kontrole varētu sniegt savus priekšlikumus arī par ārvalstu palīdzības un kredītu izlietojuma kontroli.

Uģis Salna,

Ministru prezidenta padomnieks

preses jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!