• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vadot mācību stundu Mežciema pamatskolā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2009., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187703

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

12.02.2009., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vadot mācību stundu Mežciema pamatskolā

 

11.februārī Valsts prezidents Valdis Zatlers, programmas “Iespējamā misija” patrons, vadīja vēstures mācību stundu Mežciema pamatskolā, pārrunājot ar skolēniem, kā šodienas ziņas kļūst par rītdienas vēsturi. Valsts prezidenta mācību stunda skolā notika projekta “Iespējamā misija” nedēļas ietvaros.

Valsts prezidents 9.klases skolēniem iezīmēja pašreizējo politisko un ekonomisko situāciju, stāstīja par Valsts prezidenta institūciju, demokrātiskas un pilsoniskas sabiedrības veidošanu, kā arī aicināja skolēnus aktīvi iesaistīties savas dzīves un valsts vēstures veidošanā.

“Pagātne ir tas, ko mēs vairs nevaram mainīt, bet mūsu šodienas darbi veido nākotni,” norādīja Valsts prezidents un aicināja jauniešus aktīvi līdzdarboties sabiedrības dzīvē, uzsverot, ka tieši iesaistīšanās dažādos veidos sabiedrības norisēs var nodrošināt katras personas vai grupas interešu piepildīšanu.

Skolēni interesējās par to, vai Valsts prezidenta darbs ir patīkams un vai bija grūti izšķirties uz to pretendēt. Valdis Zatlers atzina, ka viņa ikdienas ritms ir ļoti saspringts un vienmēr jāapzinās, ka Valsts prezidents savus pienākumus pilda nepārtraukti.

Valsts prezidents interesējās par skolēnu iecerētajām nākotnes profesijām un uzsvēra, ka katram cilvēkam nepieciešams darīt to darbu, kas viņam patīk.

Tādēļ katram jaunietim pašam ir jāizdara izvēle, tomēr nevajadzētu arī baidīties mainīt savas vēlmes, jo katram ir jāatrod tieši tā nodarbošanās, kas viņam ir vispiemērotākā.

Mežciema pamatskolā strādā divi “Iespējamās misijas” programmas skolotāji. Arnis Kleinbergs māca vēsturi un Inese Pelnēna – bioloģiju un dabaszinības.

“Iespējamās misijas” nedēļas mērķis ir rosināt sabiedrību aktīvāk iesaistīties izglītības jautājumu risināšanā, diskutējot par to, kādu skolu sabiedrība vēlas redzēt Latvijā, un, sadarbojoties ar izglītības darbiniekiem, piedāvāt risinājumus pozitīvām un mūsdienīgām pārmaiņām izglītības sistēmā.

“Iespējamā misija” ir nacionāla mēroga korporatīvās sociālās atbildības iniciatīva izglītības jomā Latvijā. Programmas mērķis ir sekmēt izglītības kā vērtības nostiprināšanos Latvijā, ceļot skolotāja profesijas prestižu un paaugstinot skolēnu motivāciju mācīties, dodot iespēju talantīgiem augstskolu absolventiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!