• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par situāciju valsts speciālajā budžetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2009., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187699

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par piena ražotāju kvotām

Vēl šajā numurā

12.02.2009., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par situāciju valsts speciālajā budžetā

 

Speciālā budžeta ieņēmumi šā gada janvārī izpildīti par 20,1% vairāk, nekā plānots, sasniedzot 106,5 milj. latu. Tas ir saistīts ar to, ka janvārī budžetā ienāk iemaksas par decembrī aprēķinātajiem ienākumiem, 10.februārī Saeimu informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāvji. Speciālā budžeta izdevumi janvārī sasnieguši 91,9 milj. latu, kas ir 97,1% no janvārī plānotajiem.

Vienlaikus LM norāda, ka, neskatoties uz janvārī pārsniegtajiem budžeta ieņēmumiem, šogad kopumā ieņēmumi plānoti par 215,8 milj. latu mazāki, nekā nepieciešams pensiju un pabalstu izmaksām. Tas nozīmē, ka jau šogad nāksies tērēt iepriekšējo gadu uzkrājumus. Līdz ar to LM eksperti ļoti piesardzīgi skatās uz šā gada un turpmāko divu gadu ieņēmumu izpildi. Lai nenonāktu situācijā, ka tekošie ieņēmumi vairs nespēs nodrošināt izmaksas un arī uzkrājuma nebūs, LM šobrīd domā par budžeta sabalansēšanu.

2009.gadā speciālajā budžetā izdevumi pensijām plānoti 1,16 miljardu latu (t.i., izdevumi vecuma, invaliditātes, izdienas, Augstākās padomes deputātu pensijām, pensijām apgādnieka zaudējuma gadījumā un pēc speciāliem lēmumiem). Izdevumi bezdarbnieku pabalstiem plānoti 100,6 milj. latu. Izdevumi pārējiem sociālās apdrošināšanas pabalstiem (maternitātes, vecāku, slimības u.c.) plānoti 198,4 milj. latu.

Saskaņā ar likumu “Par budžeta un finanšu vadību” speciālā budžeta ieņēmumi ir apstiprināti 1268,6 milj. latu un izdevumi 1484,4 milj. latu apmērā. Uz 2009.gada 1.februāri sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta uzkrājums bija 965,6 milj. latu, tai skaitā valsts pensiju speciālā budžeta uzkrājums – 700,5 milj. latu, nodarbinātības speciālā budžeta uzkrājums – 64 milj. latu.

 

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!