• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par Latvijas preču tirdzniecības veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2009., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187647

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tadžikistānas Republikas prezidenta valstsvizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

11.02.2009., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par Latvijas preču tirdzniecības veicināšanu

Latvijas pārtikas ražotāji un mazumtirgotāji sagatavos priekšlikumus, kā veicināt Latvijā ražotu pārtikas produktu tirdzniecību.

Šāda apņemšanās starp abām pusēm panākta 9.februārī Ekonomikas ministrijas rīkotajā apspriedē, kurā piedalījās Ekonomikas ministrijas, Konkurences padomes, Patērētāju tiesību aizsardzības centra vadība, kā arī Latvijas mazumtirgotāju, pārtikas ražotāju un to asociāciju pārstāvji.

Kā zināms, Ekonomikas ministrijai un Konkurences padomei līdz 3.martam jāizanalizē konkurences situācija pārtikas produktu mazumtirdzniecības tīklā un jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumi par maksimālās tirgus daļas samazinājumu vienam tirgus dalībniekam.

Ražotāji un tirgotāji bija gatavi risināt problēmu bez administratīvām izmaiņām, savā starpā vienojoties par iespējamiem soļiem Latvijā ražotu pārtikas preču tirdzniecības veicināšanā.

Abas puses vienojās divu nedēļu laikā sagatavot priekšlikumus iespējamiem risinājumiem, kā veicināt plašāku Latvijas pārtikas preču realizāciju un popularizēt Latvijas preču tirdzniecību. Diskusijas laikā pārtikas preču ražotāji norādīja, ka lielās veikalu ķēdes varētu būt atsaucīgākas Latvijā ražotu produktu tirdzniecībā, kā arī būtu elastīgākas ražotāju izvēlē tirdzniecības vietās reģionos.

Tikšanās laikā puses diskutēja par iespējām apvienoties kopīgai rīcībai, lai aicinātu iedzīvotājus iegādāties Latvijas preces, tādējādi atbalstot vietējos ražotājus un tautsaimniecību kopumā.

Ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards norāda, ka ikviens iedzīvotājs var palīdzēt Latvijas ekonomikai, ja dos priekšroku Latvijā ražotām precēm un produktiem. “Katru reizi, kad iegādājamies Latvijas pienu, kad dodam priekšroku mūsu pašu “Madaras” kosmētikai, aptiekā pērkam Latvijas uzņēmumu “Grindeks” vai “Olainfarm” aspirīnu, nevis kādas citas valsts tāda paša sastāva medikamentus, mēs katru santīmu atstājam Latvijā. Atbalstīt savējos ir mūsu pienākums,” uzsver K.Gerhards.

Diskusijas dalībnieki vienojās tikties pēc divām nedēļām, lai iepazītos ar izstrādātajiem priekšlikumiem, kas veicinātu Latvijā ražoto preču tirdzniecību, un vienotos par tālāko rīcību.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!