• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par vienotu elektroenerģijas tirgu Baltijas valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2009., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187646

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Austrālijas ārlietu ministram un tautai

Vēl šajā numurā

11.02.2009., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par vienotu elektroenerģijas tirgu Baltijas valstīs

 

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš atkārtoti uzsver, ka, Latvijas skatījumā, vienošanos par jaunu Baltijas valstu starpsavienojumu izbūvi un vienota elektroenerģijas tirgus izveidi Baltijas valstīs būtu jāpanāk ES Baltijas Starpsavienojumu plāna ietvaros. Plāna mērķis ir līdz jūlijam vienoties par Baltijas enerģētikas tirgus attīstības ceļa karti un prioritārajiem starpsavienojumiem.

“Latvijas skatījumā, Eiropas Komisijas vadībā šobrīd norit intensīvs darbs pie minētā plāna izstrādes, iesaistot valdību, regulatoru, energokompāniju un pārvades sistēmu operatoru ekspertus. Nevaru piekrist nesen izskanējušajiem Lietuvas apgalvojumiem, ka Baltijas starpsavienojumu, konkrēti, Baltijas–Zviedrijas starpsavienojuma, jautājumā šobrīd nav virzības. Ir nozīmīgi nepolitizēt starpsavienojumu jautājumu, bet ļaut ekspertiem izvērtēt katra starpsavienojuma projekta tehniskos, ekonomiskos un sociālos ieguvumus,” norāda ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Augsta līmeņa darba grupas līdz jūlijam panākto vienošanos paredzēts apstiprināt reģiona valdību vadītāju līmenī, līdz ar to katrai valstij uzņemoties saistības plānā noteikto pasākumu ieviešanai. Tā kā Latvijas elektroenerģijas tirgus atvērtība šobrīd ir lielāka par Lietuvas un Igaunijas tirgus atvērtību, Latvijai ir nozīmīga ceļa kartes elektrības tirgus atvēršanai pieņemšana Baltijas Starpsavienojuma plāna ietvaros.

Latvijas pozīciju, ka vienots un funkcionējošs Baltijas elektroenerģijas tirgus ir priekšnosacījums elektrības starpsavienojumu attīstīšanai ar Baltijas reģionu, atbalsta gan EK, gan Zviedrija un Somija, ko apliecināja arī abu valstu ārlietu ministri savās vizītēs Latvijā pagājušajā nedēļā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!