• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Tiesībsarga biroja informāciju arī "vieglajā valodā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2009., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187565

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.02.2009., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Tiesībsarga biroja informāciju arī “vieglajā valodā”

 

Nodrošinot arvien plašāku informācijas pieejamību par Tiesībsarga biroja darbu, turpmāk biroja mājaslapa www.tiesibsargs.lv pieejama arī “vieglajā valodā”.

Informācija “vieglajā valodā” paredzēta tiem, kam ir grūtības informācijas uztverē, cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem, nedzirdīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem, cilvēkiem no ieslodzījuma vietām, imigrantiem un tiem, kam latviešu valoda nav dzimtā valoda. “Vieglajā valodā” pieejama informācija par tiesībsargu, viņa funkcijām un kompetenci, kā arī par iespēju vērsties pie tiesībsarga.

Invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons” 2008.gadā veica e-vides pieejamības monitoringu. Atskaitē tika norādīts, ka Tiesībsarga biroja mājaslapa no pieejamības viedokļa atbilst daudzām prasībām, taču viena no nepilnībām bija sadaļas vieglajā valodā trūkums. Tobrīd šī sadaļa bija sagatavošanas stadijā, bet šobrīd tā jau ir pieejama visiem interesentiem.

Internetu izmanto aizvien vairāk cilvēku, tāpēc ir būtiski, lai globālajā tīmeklī informācija par tiesībsarga institūciju ir pieejama atšķirīgām auditorijām uztveramā valodā. No 2008.gada rudens Tiesībsarga biroja mājaslapa pieejama arī angļu un krievu valodā.

Pieredze liecina, ka iedzīvotāji labprāt izmanto iespēju uzdot jautājumus par dažādām tēmām gan Tiesībsarga biroja mājaslapā, gan ar e-pasta starpniecību (tiesibsargs@tiesibsargs.lv). Klienti atzīst, ka iespēja saņemt atbildi uz jautājumiem elektroniskā veidā ir ērta un atbilst mūsdienu dinamiskajiem apstākļiem.

 

Tiesībsarga biroja Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!