• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par enerģijas pakalpojumu direktīvas transponēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2009., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187389

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas koncertzāles būvprojektēšanas līguma izbeigšanu

Vēl šajā numurā

05.02.2009., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par enerģijas pakalpojumu direktīvas transponēšanu

 

29.janvārī Komisija nosūtījusi argumentētu atzinumu 20 dalībvalstīm, kuras nav paziņojušas par enerģijas pakalpojumu direktīvas transponēšanu. Šīs direktīvas mērķis ir veicināt rentablu un efektīvu enerģijas galapatēriņu dalībvalstīs, izstrādājot nosacījumus energopakalpojumu tirgus attīstībai.

Lai gan oficiāla paziņojuma vēstule par šo jautājumu dalībvalstīm nosūtīta jau 2008.gada jūlijā, tās vēl joprojām nav informējušas Komisiju par minētās direktīvas pilnīgu transponēšanu savās tiesību normās un noteikumos.

Tāpēc Komisija sākusi pārkāpuma procedūras nākamo – otro – posmu pret Apvienoto Karalisti, Beļģiju, Bulgāriju, Čehijas Republiku, Grieķiju, Īriju, Kipru, Latviju, Lietuvu, Luksemburgu, Nīderlandi, Poliju, Portugāli, Rumāniju, Slovākiju, Slovēniju, Somiju, Ungāriju, Vāciju un Zviedriju.

Direktīvā noteikti pamatprincipi, pēc kuriem katra dalībvalsts energoefektivitātes paaugstināšanai var izveidot konkrētajiem ekonomiskajiem apstākļiem piemērotu uzņēmējdarbības vidi un infrastruktūru. Direktīva attiecas uz celtniecības nozari, transportu, lauksaimniecību un rūpniecību. Tā rada arī priekšnoteikumus energopakalpojumu tirgus izveidošanai un attīstībai, kā arī citiem energoefektivitātes paaugstināšanas pakalpojumiem, nosakot energoapgādes uzņēmumu lomu, energoefektivitātes pasākumu finansēšanas kārtību, kā arī publiskā sektora priekšzīmi un attiecīgās informācijas pieejamības nozīmi.

 

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!