• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2009., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187386

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas balsojumu un valdības uzdevumiem

Vēl šajā numurā

05.02.2009., Nr. 20

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā

 

SOMS.JPG (12419 bytes)
Vakar, 4.februārī, atsaucoties Latvijas ārlietu ministra Māra Riekstiņa ielūgumam, lai pārrunātu divpusējās attiecības, sadarbību Baltijas jūras reģionā un starptautiskajās organizācijās, Latvijā darba vizītē uzturējās Somijas Republikas ārlietu ministrs Aleksandrs Stubs
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Pie Valsts prezidenta:

Vakar, 4.februārī, darba vizītē pie Valsts prezidenta Valda Zatlera bija ieradies Somijas Republikas ārlietu ministrs Aleksandrs Stubs.

Tikšanās laikā Valsts prezidents un Somijas ārlietu ministrs pārrunāja ekonomiskās krīzes ietekmi uz Latviju un Somiju un ekonomikas stimulācijas programmu īstenošanas nozīmīgumu. V.Zatlers dalījās iespaidos par Davosas Pasaules ekonomikas forumu.

Savukārt A.Stubs atzīmēja, ka gan Baltijas valstis, gan Ziemeļvalstis atrodas vienādi grūtā situācijā.

Sarunas laikā apspriestas aktualitātes enerģētikas un gāzes jomā, tika uzsvērta arī nepieciešamība kļūt neatkarīgiem no Krievijas resursu piegādes.

Tāpat sarunā ar Somijas ārlietu ministru Valdis Zatlers atkārtoti izteica ielūgumu Somijas prezidentei Tarjai Halonenai jau šā gada otrajā pusē apmeklēt Latviju valstsvizītē.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie ārlietu ministra:

4.februārī Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Somijas Republikas ārlietu ministru Aleksandru Stubu, kurš pēc M.Riekstiņa ielūguma ieradies darba vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā M.Riekstiņš un A.Stubs pārrunāja Latvijas un Somijas divpusējo attiecību aktualitātes, uzsverot veiksmīgo sadarbību visos līmeņos starp parlamentu, valdību un nozaru ministrijām, pašvaldībām, uzņēmējiem un draudzības biedrībām. M.Riekstiņš informēja A.Stubu par iekšpolitisko situāciju Latvijā, vienlaikus novērtējot Somijas atbalstu Latvijas ekonomikas stiprināšanā.

Abas puses bija vienisprātis, ka, saskaroties ar globālās ekonomikas izaicinājumiem, būtiska nozīme ir Eiropas Savienības solidaritātei.

Saistībā ar abu valstu sadarbību reģionālajos formātos ministri novērtēja Baltijas un Ziemeļvalstu atklāto dialogu NB6 un NB8 formātā. M. Riekstiņš pauda Latvijas ieinteresētību ciešākai sadarbībai ar Ziemeļvalstīm drošības politikas un aizsardzības jomā.

Sarunā ārlietu ministri apmainījās viedokļiem par enerģētikas drošību un Eiropas Savienības stratēģiju Baltijas jūras reģionam. Ministri uzsvēra enerģētikas piegāžu dažādošanas nozīmi Eiropas Savienībā, kā arī Baltijas starpsavienojuma plāna nozīmi vienota Baltijas valstu enerģētikas tirgus izveidē.

Tikšanās gaitā ministri pārsprieda arī jautājumu par ES Austrumu partnerību, kā arī starptautiskās aktualitātes – situāciju Tuvajos Austrumos, sadarbību ar jauno ASV administrāciju, Eiropas Savienības un Krievijas attiecības un ES stratēģiju Centrālāzijā.

A.Stubs Somijas ārlietu ministra amatā ir kopš 2008.gada aprīļa.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!