• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 24. augusta sēdē (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.1999., Nr. 274 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18734

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.296

Fizisko un juridisko personu uzturēšanās kārtība Aglonas svētvietas aizsardzības zonā

Vēl šajā numurā

26.08.1999., Nr. 274

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta  24. augusta sēdē

Zemkopības ministrijai sadarbībā ar Finansu ministriju, Iekšlietu ministriju un Satiksmes ministriju uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par iespējamiem finansējuma avotiem veterinārās, fitosanitārās un sanitāri higiēniskās kontroles vietu ierīkošanai robežkontroles punktos Grebņevā, Terehovā, Pāterniekos un Silenē un preču pieņemšanas un nodošanas dzelzceļa stacijās Rēzeknē un Daugavpilī. Zemkopības ministrijai līdz 2002.gada 1.decembrim uzdots iesniegt noteikumu projektu par grozījumiem Ministru kabineta 1996.gada 2.jūlija noteikumos Nr.246 "Noteikumi par valsts robežas šķērsošanas vietu noteikšanu un robežkontroles punktu un robežpārejas punktu izvietojumu uz Latvijas Republikas valsts robežas", paredzot, ka šo noteikumu 6.punktā tiek iekļauti muitas kontroles punkti, kuri atbilst minēto noteikumu prasībām.

Pieņemta zināšanai ārlietu ministra Induļa Bērziņa sniegtā informācija par humānās palīdzības zemestrīcē cietušajiem Turcijas Republikā organizēšanas rezultātiem. Finansu ministram uzdots no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem kompensēt Iekšlietu ministrijai izdevumus 16000 latu apmērā, kas saistīti ar humānās palīdzības materiālu izsniegšanu; kompensēt Ārlietu ministrijai izdevumus 3000 latu apmērā, kas saistīti ar humānās palīdzības materiālu transportēšanu.

Pieņemta zināšanai finansu ministra Edmunda Krastiņa sniegtā informācija par finansu sektora aktualitātēm. Finansu ministram uzdots no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt Valsts prezidenta Kancelejai 65000 latu Valsts prezidenta Kancelejas parādu segšanai un 10590 latu Valsts prezidentes vizītes nodrošināšanai Igaunijā un Somijā. Finansu ministrijai uzdots izstrādāt un līdz šā gada 1.oktobrim iesniegt Valsts kancelejā grozījumus Ministru kabineta 1998.gada 31.marta noteikumos Nr.113 "Kārtība, kādā pagarināmi valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņi". Ekonomikas ministram Vladimiram Makarovam uzdots izvērtēt jautājuma par uzņēmumu nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarinājumu atcelšanu ietekmi uz tautsaimniecību. Finansu ministram E.Krastiņam uzdots nedēļas laikā sagatavot un iesniegt Ministru prezidentam informāciju par uzņēmumu nodokļu parādiem tālākai iesniegšanai Saeimā.

Akceptēta koncepcija "Latvijas meža nozares valsts pārvaldes institucionālās uzbūves optimizācija", ņemot vērā šādas iebildes: valsts akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" veic fiksētus maksājumus pamatbudžetā. Fiksēto maksājumu apjoms 2000.gadā nosakāms tādā apmērā, kas nosedz pamatbudžeta izdevumus meža valsts pārvaldes funkciju finansēšanai pēc veiktās reformas — 7,59 miljoni latu; speciālā budžeta pārvaldes institūcijas "Mežsaimniecības attīstības fonds" izveide nav uzskatāma par lietderīgu; koncepcija saistāma ar valdības 24.augustā akceptēto administratīvi teritoriālā iedalījuma modeli. Zemkopības ministrijai uzdots attiecīgi precizēt koncepciju un nedēļas laikā iesniegt to Valsts kancelejā. Zemkopības ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt Ministru kabinetā normatīvo aktu projektus Latvijas meža nozares valsts pārvaldes institucionālajai optimizācijai: Ministru kabineta rīkojuma projektu par valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" izveidošanu — līdz š.g. 13.septembrim; Valsts meža dienesta likuma projektu — līdz š.g. 30.augustam; grozījumu projektu Medību likumā — līdz š.g. 15.oktobrim; Meža likuma projektu — līdz š.g. 15.oktobrim; grozījumu projektu likumā "Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatā" — līdz š.g. 15.oktobrim. Zemkopības ministrijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots izveidot starpministriju darba grupu īpaši aizsargājamo dabas teritoriju pārvaldes shēmas un normatīvo aktu projektu izstrādei. Finansu ministrijai, saskaņojot ar Zemkopības ministriju, uzdots precizēt 2000.gada valsts budžeta "mērķa griestus" un ieņēmumu prognozi valsts pamatbudžetā 2000.gadā. Zemkopības ministrijai, saskaņojot ar Finansu ministriju, uzdots izstrādāt un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā: normatīvā akta projektu par kārtību, kādā valsts akciju sabiedrība "Latvijas valsts meži" veic fiksētos maksājumus pamatbudžetā 2000.gadā, — līdz š.g. 15.oktobrim; priekšlikumus par valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" maksājumiem pamatbudžetā turpmākajiem gadiem — līdz 2000. gada 1.jūlijam.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!