• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 24. augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.08.1999., Nr. 274 https://www.vestnesis.lv/ta/id/18733

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 24. augusta sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

26.08.1999., Nr. 274

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 24. augusta sēdē

Nobeigums. Informācijas sākums — "LV" Nr.270/273, 25.08.1999.

Valdība atlika jautājuma par Ministru kabineta 1994.gada 3.maija lēmuma Nr.57 "Par Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fondu" darbības apturēšanu" izskatīšanu. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai kopīgi ar Tieslietu ministriju un Ārlietu ministriju uzdots sagatavot tiesību akta projektu par Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fondu un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē šā gada 31.augustā.

Akceptēts rīkojums "Par nekustamo īpašumu Daugavgrīvas ostā". Satiksmes ministrijai kopīgi ar Aizsardzības ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju uzdots sagatavot un līdz šā gada 1.oktobrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā noteikumu projektu par Rīgas ostas teritorijas izmantošanu Jūras spēku dislokācijai un Jūras akadēmijas vajadzībām.

Pieņemta zināšanai informācija — priekšlikumi par pasākumiem nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā sociālās politikas un darba likumdošanas jomā norādīto trūkumu novēršanai. Labklājības ministrijai uzdots sagatavot aprēķinus par veicamo pasākumu ietekmi uz uzņēmējdarbību un valsts budžetu un iesniegt tos izskatīšanai Ministru kabinetā vienlaikus ar attiecīgajiem likumprojektiem. Labklājības ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā informāciju par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Nodarbinātības valsts dienests" darbības modeli un efektivitāti.

Pieņemta zināšanai informācija — priekšlikumi par pasākumiem nacionālās likumdošanas atbilstības izvērtēšanā personu brīvas kustības jomā norādīto trūkumu novēršanai. Labklājības ministrijai uzdots sagatavot aprēķinus par veicamo pasākumu ietekmi uz valsts budžetu un iesniegt tos izskatīšanai Ministru kabinetā vienlaikus ar attiecīgajiem likumprojektiem.

Pieņemta zināšanai īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās Jāņa Bunkša iesniegtā informācija un akceptēti šādi reģionālās administratīvi teritoriālā iedalījuma reformas koncepcijas projektā ietvertie priekšlikumi: Latvijā izveidojami 9 administratīvie reģioni; otrā līmeņa pašvaldības ir vēlētas; reģionālo pašvaldību vēlēšanas izsludināmas 2001.gada martā. Īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās J.Bunkšam uzdots sagatavot un novembrī iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par pirmā līmeņa pašvaldību reformēšanas kritērijiem. Īpašu uzdevumu ministram valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās J.Bunkšam sadarbībā ar ieinteresētajām ministrijām uzdots sagatavot protokollēmuma "Reģionālā administratīvi teritoriālā iedalījuma reformas koncepcija" projektu un līdz š.g. 26.augustam iesniegt to Valsts kancelejā. Protokollēmuma projektu nolemts izskatīt Ministru kabineta 31.augusta sēdē.

Valdība akceptēja noteikumus "Noteikumi transportlīdzekļu un kravu veterinārās, fitosanitārās un sanitāri higiēniskās kontroles vietu iekārtošanai robežkontroles punktā". Pamatojoties uz valdības rīcības plānu Eiropas Komisijas Progresa ziņojuma 52. un 58.punktā minēto trūkumu novēršanai, kā arī lai nodrošinātu Eiropas standartiem atbilstošu veterināro, fitosanitāro un sanitāri higiēnisko kontroli muitā uz Latvijas austrumu robežas, nolemts līdz 2003.gada 1.janvārim iekārtot kontroles vietu šādos muitas robežkontroles punktos: uz autoceļiem — Grebņevā, Terehovā, Pāterniekos un Silenē; uz dzelzceļa — Rēzeknē un Daugavpilī.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!