• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Īpašu uzdevumu ministra e-pārvaldes lietās sekretariāts: Par konkursu informācijas un komunikāciju projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.02.2009., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187279

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par mērķdotācijām sociālajiem darbiniekiem

Vēl šajā numurā

03.02.2009., Nr. 18

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Īpašu uzdevumu ministra e-pārvaldes lietās sekretariāts: Par konkursu informācijas un komunikāciju projektiem

 

Eiropas Komisija 2009.gada 29.janvārī ir izsludinājusi projektu konkursu Konkurētspējas un inovāciju pamatprogrammas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) politikas atbalsta programmā (Competitiveness and Innovation framework Programme ICT Policy Support Programme). Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš – 2009.gada 2.jūnijs. Projektu kopējais budžets – 99,5 miljoni eiro.

Programma ir balstīta uz Eiropas Savienības iniciatīvu “i2010 – Eiropas informācijas sabiedrība izaugsmei un nodarbinātībai”.

“Latvijai jau ir laba pieredze, piedaloties šīs programmas projektu konkursos. Projektu konkursam 2007.gadā programmā tika saņemti 87 pieteikumi, un Latvijas pārstāvji piedalījās sešos projektos. Pagājušajā gadā 66 projektu pieteikumu konkurencē Latvija piedalījās septiņos projektos. Arī šogad gan valsts iestādēm, gan pašvaldībām, gan privātā sektora pārstāvjiem tā ir laba iespēja ar programmas finansiālo atbalstu īstenot projektus, kas veicinātu gan e-pārvaldes un IKT nozares attīstību, gan sabiedrības nodarbinātību un labklājību,” atzīmē e-lietu ministre Signe Bāliņa.

2009.gada projektu konkursā ietvertas astoņas tēmas. Tās aptver IKT plašāku izmantošanu veselības aprūpē, pilnvērtīgu vecumdienu nodrošināšanā, e-iekļaušanā, elektronisko bibliotēku jomā, IKT lietojumu pārvaldei un pārvaldībai. Starp projektu tēmām ir arī IKT lietojums enerģijas efektivitātei, videi un mobilitātei, daudzvalodu tīmekļa nodrošināšanai, interneta evolūcijai un drošībai, kā arī inovācijām biznesa jomā. Programmā tiek finansēti arī iepirkumi informācijas sabiedrības attīstības rādītāju noteikšanai, pētījumiem, portāliem, konferencēm un pasākumiem.

Atkarībā no projekta veida 2009.gada projektos var piedalīties Eiropas Savienības dalībvalstu valsts pārvaldes iestādes un privātā sektora pārstāvji. Projekti tiek finansēti 50–80% apmērā no tiešajām izmaksām. Tematisko tīklu projekti tiek finansēti 100% apmērā.

Sīkāka informācija par projektu tēmām, prasībām, projektu konkursiem veltītajiem informatīvajiem pasākumiem pieejama sekretariāta mājaslapā www.eps.gov.lv.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!