• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Apmeklējot Kuldīgu un tiekoties ar tās vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2009., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/ta/id/187166

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs: Par valsts budžeta ieņēmumiem un izdevumiem 2008.gadā

Vēl šajā numurā

30.01.2009., Nr. 17

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Apmeklējot Kuldīgu un tiekoties ar tās vadību

 

28.janvārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš reģionālajā vizītē apmeklēja Kuldīgu, kur tikās ar pašvaldības pārstāvjiem un pārrunāja Kuldīgas pilsētas aktivitātes saistībā ar Eiropas Savienības finansējuma apguvi, kā arī reģionālo sadarbību ar citām Eiropas pilsētām un partneriem pilsētvides un tūrisma projektu īstenošanā.

Tiekoties ar Kuldīgas pilsētas domes priekšsēdētāju Ingu Bērziņu un pašvaldības pārstāvjiem, galvenā uzmanība tika veltīta projektiem, kas tapuši ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu, tādējādi atjaunojot pilsētas infrastruktūru un sabiedriski nozīmīgas ēkas. Darba vizītes laikā ārlietu ministrs iepazinās gan ar Vecā Ventas tilta restaurāciju, gan pilsētas siltumtrases un apkures sistēmas rekonstrukciju. Ministrs atzinīgi novērtēja Kuldīgas paveikto siltumenerģētikā, izmantojot vienas no Eiropā modernākajām AS “Komforts” ražotajām tehnoloģijām un nodrošinot siltumapgādi ar biokurināmiem Latvijas koksnes izejmateriāliem.

“Kuldīgā īstenotie un nākotnē plānotie projekti pilsētvides un infrastruktūras uzlabošanā, piesaistot nozīmīgu ES līdzfinansējumu un sadarbojoties ar citām partnervalstīm, ir lielisks apliecinājums Latvijas dalības Eiropas Savienībā nozīmei ne tikai nacionālajā, bet arī reģionālajā attīstībā. Sakārtotā vide padara pilsētu pievilcīgu un atraktīvu ne tikai kuldīdzniekiem, bet arī ārvalstu viesiem, spodrinot pilsētas un visas valsts tēlu pasaulē,” uzsvēra ārlietu ministrs.

Runājot par Kuldīgas pilsētas atpazīstamības veicināšanu, amatpersonas uzsvēra tūrisma iespējas un pārrunāja jau aizsākto veiksmīgo sadarbību gan ar ārvalstu vēstniecībām Latvijā, gan ar Latvijas diplomātiskajām pārstāvniecībām ārvalstīs, LIAA pārstāvjiem, kā arī ar Latvijas institūtu dažādu tūrisma un aktīvās atpūtas projektu organizēšanā un popularizēšanā.

Sarunās tika skarts arī jautājums par pašvaldības centieniem iekļaut Kuldīgas vecpilsētu Ventas senlejā UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Ārlietu ministrs M.Riekstiņš izteica atbalstu Kuldīgas kandidatūras virzīšanai, norādot, ka ir būtiski, lai starptautiskajā vidē būtu atpazīstama ne tikai Latvijas galvaspilsēta, bet arī reģioni.

Tikšanās laikā Kuldīgas domes priekšsēdētāja I.Bērziņa informēja par ilggadējo sadarbību un pieredzes apmaiņu dažādos līmeņos ar sadraudzības pilsētām Gēsthahti Vācijā un Mchetu Gruzijā. M.Riekstiņš atzinīgi novērtēja starptautiskos kultūras projektus, kuros pilsēta sadarbojas ar partneriem no Ziemeļvalstīm, Vācijas un Ķīnas.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!